Απόλαυσε τα ροδάκινα…αλλιώς

Ζουμερό, πεντανόστιμο, δροσερό, θρεπτικό και η λίστα με τις  περιγραφές για το ροδάκινο μπορεί να συνεχιστεί με μεγάλη ευκολία. Πρόκειται άλλωστε για ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού, που μπορείς να το απολαύσεις με πολλούς και διαφορετικούς και όχι μόνο σκέτο κομμένο σε φέτες. Που εδώ που τα λέμε και έτσι μας αρέσει!

Πως αλλιώς;

  • Ως έξτρα γεύση σε κάποιο ρόφημα

Έχεις δοκιμάσει ποτέ να κάνεις πιο γευστικό το κρύο τσάι ή τη λεμονάδα σου; Τα πράγματα είναι απλά, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ρίξεις λίγες φέτες φρέσκο ή κατεψυγμένο ροδάκινο και να τις αφήσεις να πάνε στο κάτω μέρος του ποτηριού. Μετά πρόσθεσε ότι δροσερό ρόφημα θες και έτοιμο. Εξαιρετική επιλογή για το καλοκαίρι!

  • Ως υλικό στο πρωινό σου

Το ροδάκινο αποτελεί ένα βασικό υλικό που μπορείς να επιλέγεις κάθε πρωί. Για παράδειγμα λίγες φέτες ροδάνικο ταιριάζουν πάρα πολύ με τα δημητριακά, τις βάφλες, τις τηγανίτες, με το γιαούρτι αλλά και με το τυρί cottage. Επίλεξε τους αγαπημένους σου συνδυασμούς και βάλε και πάλι το ροδάκινοστη ρουτίνα και στην διατροφή σου.

  • Ροδάνικα στη σχάρα

Αν δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ ροδάκινα στη σχάρα, τότε πρέπει άμεσα πρέπει να το τολμήσεις. Πρόκειται για μια εύκολη διαδικασία αφού το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κόψεις σε κανονικές φέτες όσα ροδάκινα επιθυμείς και να τα βάλεις πάνω στη σχάρα. Προσοχή να τα παρακολουθείς κατά την διάρκεια του ψησίματος μήπως τυχόν ξεφύγουν.

  • Το πιο γευστικό smoothie

Αν δεν φτιάξεις smoothie με ροδάκινα, τότε με τι θα φτιάξεις; Τοποθέτησε στο μπλέντερ γιαούρτι ή γάλα, λίγη μπανάνα, πάγο και φρέσκα ή κατεψυγμένα ροδάκινα και χτύπησε δυνατά για λίγη ώρα μέχρι να δημιουργήσεις το πιο γευστικό smoothie.

  • Τάρτα με ροδάκινα

Αν είχες πάρει πολλά ροδάκινα και τώρα έχουν μείνει στον πάγκο της κουζίνας σου και έχουν ωριμάσει, μην τα πετάξεις. Μπορείς άνετα να φτιάξεις μια τάρτα με ροδάκινα και να ξεφύγεις λίγο από τα συνηθισμένα. Κάνε τη διαφορά, και συνδύασε τα πεντανόστιμα ροδάκινα με μια κρέμα βανίλια και προσπάθησε να μην βάλεις ζάχαρη μέσα στην τάρτα.

Τι λες; Έτοιμοι για τις πιο γευστικές δοκιμές;

Photo credits: UNSPLASH.COM

You may also like