Ας γνωρίσουμε καλύτερα το θαυματουργό ροδόνερο

               Σε αναζητήσεις μας για νέα προϊόντα ομορφιάς, όλες μας το έχουμε δει να επισημαίνεται με μεγάλα κι όμορφα γράμματα. Το ροδόνερο, όμως, έχει ιστορία, καθώς χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια.

               Το ροδόνερο είναι το αποτέλεσμα απόσταξης των ροδοπέταλων με χρήση ατμού. Είναι ιδιαίτερα αρωματικό, αλλά τα δώρα του προς εμάς δε μένουν στην ικανοποίηση της όσφρησης –  αντίθετα, έχει ιαματικές ιδιότητες. Αν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανακούφιση από τον πονόλαιμο και τον πονοκέφαλο αλλά και τις πεπτικές διαταραχές, εμείς ψάξαμε τους λόγους για τους οποίους πολλά beauty brands το προσθέτουν στο οπλοστάσιό τους.

               01 Ανακουφίζει από τους ερεθισμούς της επιδερμίδας. Η ισχυρή του αντιφλεγμονώδης δράση είναι η καλύτερη απάντηση σε παθήσεις όπως το έκζεμα και τη ροδόχρου ακμή. Φυσικά, αυτό το καθιστά απόλυτα κατάλληλο και για τις ευαίσθητες επιδερμίδες.

               02 Μειώνει τις κοκκινίλες. Χάρη στην αντριβακτηριδιακή του δράση, το ροδόνερο συμβάλλει στον περιορισμό της ακμής, ενώ οι αντιφελγμονώδεις ιδιότητές του καταπολεμούν την ερυθρότητα και το πρήξιμο.

               03  Επουλώνει ουλές, κοψίματα κι εγκαύματα. Και πάλι χάρη στις αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες, το ροδόνερο μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία τςη επούλωσης της επιδερμίδας, ενώ παράλληλα απολυμαίνει τις πληγές.

               04 Έχει αντιγηραντική δράση. Δεν είναι τυχαίο που συναντούμε συχνά το ροδόνερο σε προϊόντα ομορφιάς. Ενώ ανακουφίζει την ερεθισμένη επιδερμίδα, όταν εφαρμόζεται τοπικά, μειώνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

               Θέλετε να βάλετε κι εσείς το ροδόνερό στην καθημερινή σας περιποίηση; Μπορείτε να ξεκινήσετε με το cleanser micellair water της Nuxe

             

               … και να απολαμβάνετε νότες δροσιάς με το ενυδατικό face mist με άγριο τριαντάφυλλο από τον Korres!

              

               Ποια από εμάς δε θα ήθελε να μοσχοβολάει όπως ένα τριαντάφυλλο…;

You may also like