Οι γυναίκες διεκδικούν πρωτιά στις… naked photos!

Το sexting είναι σημείο των καιρών, ειδικά όταν συνοδεύεται κι από τολμηρές φωτογραφίες. Η πιο λογική εξήγηση για την προτίμηση που του δείχνουν πολλοί είναι η έξαψη που προσφέρει σε ένα ζευγάρι όταν δεν είναι στον ίδιο χώρο και που τα με΄λη του επιθυμούν να διεγείρουν τη φαντασία για το τι έπεται στη συνέχεια της ημέρας.

               Μία πρόσφατη έρευνα της Morgan Johnstonbaugh, υποψήφιας για διδακτορικό στο τμήμα Κοινωνιολογίας του Πασνεπιστημίου της Arizona ρίχνει φως στο ποιο φύλο δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στις τόσο προσωπικές φωτογραφίες αλλά και στους λόγους για τους οποίους αφιερώνει χρόνο και… διάθεση! Στη διάρκεια της μελέτης της, η οποία παρουσιάστηκε στην Ετήσια Συνάντηση της Αμερικανικής Ένωσης Κοινωνιολογίας, η Johnstonbaugh παρακολούθησε περίπου 2000 φοιτητές στη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους και τους υπέβαλλε ερωτήματα αναφορικά με τις συνήθειές τους στο sexting.

               Οι απαντήσεις των φοιτητών προσφέρουν έδαφος για διερεύνηση της τάσης, καθώς το 56% των ερωτηθέντων ανέφερε πως έστειλε γυμνή φωτογραφία τουλάχιστον μία φορά στη διάρκεια του έτους. Από αυτό το ποσοστό, το 73% ήταν γυναίκες. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν στους ερωτηθέντες 23 πιθανοί λόγοι για τους οποίους αυτοί επέλεξαν να στείλουν μία τέτοια φωτογραφία.

               Αναλύοντας τα δεδομένα που συνέλεξε, η Johnstonbaugh διαπίστωσε πως οι γυναίκες ήταν κατά τέσσερις φορές πιθανότερο να στείλουν μία γυμνή φωτογραφία στο σύντροφό τους προκειμένου εκείνος να μη χάσει το ερωτικό του ενδιαφέρον. Επίσης, ήταν τέσσερις φορές πιθανότερο να το έκαναν γιατί ένιωθαν ισχυρές κατ’ αυτόν τον τρόπο (εννοώντας πως θα μπορούσαν έτσι να επηρεάσουν την αντίδραση του συντρόφου τους) και παράλληλα τους προσέφερε τη διπλάσια αυτοπεποίθηση.

               Σύμφωνα με την Johnstonbaugh, “αυτές οι αλληλεπιδράσεις αποδεικνύονται πιο περίπλοκες από μία απλή συζήτηση ερωτικού περιεχομένου. Για την ακρίβεια, μία τέτοια κίνηση σαφώς και στοχεύει στη διέγερση του συντρόφου τους αλλά επίσης ερμηνεύεται κι ως ένα μέσο εκδήλωσης της σεξουαλικότητας του ατόμου που στέλνει τη φωτογραφία”. Η Johnstonbaugh πιστεύει πως η έρευνά της θα λειτουργήσει ως εφαλτήριο για να μελετηθεί περαιτέρω αυτή η συμπεριφορά αλλά και πως μπορεί να βοηθήσει νεότερους ανθρώπους κι ειδικότερα τους γονείς τους. Τέλος επισημαίνει πως πρέπει να αντιμετωπιστεί ακριβώς όπως η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, δηλαδή να γίνει αφορμή για συζητήσεις ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά τους για το τι μπορεί να συμβεί ανάμεσα σε ένα ζευγάρι αλλά και για τυχόν επιπτώσεις.

               Τέλος, εικάζει πως η έρευνά της ίσως βοηθήσει τους ανθρώπους να καταλάβουν καλύτερα τα κίνητρά τους πίσω από μία τέτοια ενέργεια και πως, όπως το κανονικό sex, έτσι και το sexting δεν είναι μονοδιάστατο.

               Αν κι εσείς δεν αντιστέκεστε στον πειρασμό να στείλετε μία αποκλειστική και πονηρή φωτογραφία στο σύντροφό σας, νομίζω πως αυτή η έρευνα θα σας βοηθήσει να καταλάβετε καλύτερα γιατί ακριβώς θα πατήσετε “Αποστολή”. Κι αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό!      

You may also like