Είναι μία από αυτές τις μέρες (ή τις νύχτες) που θες κάτι λιπαρό. Κάτι να τραβήξει το αλκοόλ από το στομάχι σου, να σε χορτάσει ή τελοσπάντων να σου φτιάξει τη διάθεση… Τότε αυτά τα 4 υλικά, θα ικανοποιήσουν την ανάγκη σου! Θα γίνουν μια (δύο, τρεις, όσες γουστάρεις) ατομική τάρτα, που θα σε κάνει να αναστενάξεις στην πρώτη δαγκωνιά.
Words & Συνταγή: Μαριλού Παντάκη
 Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Ιωαννίδης
 Creative Work: Lunik.Lab
ΥΛΙΚΑ:
 1 φύλλο σφολιάτας
 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
 4 χοντρές φέτες σαλάμι (αέρος ή πικάντικο), ψιλοκομμένο
 4 αυγά & 1 αυγό χτυπημένο
 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
 1. Κόβουμε τη σφολιάτα σε 4 τετράγωνα κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα ταψί φούρνου που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
 2. Χαράσουμε με ένα μαχαίρι τις άκρες της σφολιάτας σε 1 δάχτυλο απόσταση από το τελείωμα τους.
 3. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 30 λεπτά να παγώσει καλά η σφολιάτα. Έτσι θα φουσκώσει καλά και θα γίνει τραγανή. Βγάζουμε από το ψυγείο και με ένα πινέλο, αλείφουμε τις άκρες με αυγό, προσέχοντας μην πάει στη λαδόκολλα γιατί θα κολλήσει η σφολιάτα και δεν θα φουσκώσει.
 4. Μοιράζουμε το τυρί και το σαλάμι στις τάρτες και ψήνουμε για 10-15 περίπου λεπτά , σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC στον αέρα, ή μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
 5. Βγάζουμε τις σφολιάτες και σπάμε με προσοχή 1 αυγό σε κάθε ταρτάκι, προσέχοντας μην φύγει απέξω.
 6. Ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να ψηθεί το αυγό όπως το θέλουμε.
7.Σερβίρουμε αμέσως και τις τρώμε καυτές. Συνοδεύουμε με μία παγωμένη μπίρα και επαναλαμβάνουμε σε κάθε hangover ή αναζήτηση λιπαρής τροφής.
Τις συνταγές της Μαριλού Παντάκη μπορείτε να τις διαβάσετε στο site της MadameGinger.com και να την ακολουθήσετε στο fb, instagram, Pinterest, @madameginger (παντού)


