Αυστραλία: «Πράσινο φως» για την 5η ταινία των «Πειρατών της Καραϊβικής»

Pirates 4Το νέο blockbuster της Disney της σειράς «Οι Πειρατές της Καραϊβικής» θα γυριστεί τελικά στην Αυστραλία, με την εκεί κυβέρνηση να εγκρίνει φορολογικά κίνητρα ύψους περίπου 20,2 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας – περίπου 1,43 εκατομμύρια ευρώ.

Η ταινία των «Πειρατών» με τίτλο «Οι Νεκροί Δε λένε Ιστορίες» (πρωτότυπος τίτλος: «Dead Men Tell No Tales») θα είναι η πέμπτη της σειράς, η οποία μετρά έσοδα 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως (2,8 δις ευρώ). Σύμφωνα με τον Hollywood Reporter, η νέα ταινία θα πάρει τη θέση της ήδη καθυστερημένης διασκευής του David Fincher για τις «20.000 Λεύγες Κάτω Από τη Θάλασσα» όσον αφορά τον κατάλογο ταινιών που θα γυριστούν στην Αυστραλία. Κατά πάσα πιθανότητα τα γυρίσματα των «Πειρατών» θα γίνουν στο Κουίνσλαντ, ενώ αναμένονται να φανούν κι άλλα οικονομικά οφέλη για τη χώρα.

«Η κυβέρνηση είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως δέχεται το αίτημα της Disney να καταστεί η όσο το ταχύτερο δυνατή χρηματοδότηση για τις ανάγκες της παραγωγής των «Πειρατών της Καραϊβικής 5», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Αυστραλιανού Υπουργείου Πολιτισμού, George Brandis. Εννοήθηκε επίσης πως οι «20.000 Λεύγες Κάτω Από τη Θάλασσα» με πρωταγωνιστή τον Brad Pitt, μπήκε στο «χρονοντούλαπο» αφού ο Fincher σταμάτησε το project πέρυσι τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με τους Queensland Times, η ταινία των «Πειρατών» θα γυριστεί στα στούντιο της Village Roadshow στο Gold Coast, τα οποία είναι εξοπλισμένα με ειδικές δεξαμενές κατάλληλες για την παραγωγή. Η Disney έχει εντοπίσει επίσης τοποθεσίες στα βόρεια της χώρας, όπου βρίσκεται ένας σημαντικός αριθμός τροπικών δασών, καθώς κι ο Ύφαλος Great Barrier.

Pirates 1 Ο Johnny Depp θα επιστρέψει για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Jack Sparrow, με την ταινία να κάνει πρεμιέρα κατά πάσα πιθανότητα το καλοκαίρι του 2017. Οι Νορβηγοί σκηνοθέτες της ταινίας «Kon Tiki» του 2012 Joachim Rønning και Espen Sandberg, θα αναλάβουν για πρώτη φορά της σκηνοθεσίας μίας παραγωγής του Hollywood».

Πηγή:The Guardian
Photos: Pinterest

Προσωπικό σχόλιο: Καλά τα νέα, δε λέω, αλλά… πόσο έχουμε ακόμα μέχρι το 2017;;;; Οέο;;;

You may also like