Αυτά χρειάζεται να κάνεις για πόδια σαν… πατουσάκια μωρού!

Μπορεί ακόμη να μην είναι ο καιρός κατάλληλος για τα αγαπημένα μας σανδάλια. Αυτό, όμως, δε σημαίνει πως και τα πέλματά μας δεν αξίζουν τη δέουσα περιποίηση, όπως ακριβώς κάνουμε με το πρόσωπο και το σώμα μας. Ναι, ΟΚ, ένα καλό πεντικιούρ μπορεί να μας βοηθήσει, όμως δεν είναι πάντα βέβαιο πως θα έχουμε την ευκαιρία να επαναλάβουμε σε τακτική βάση τη διαδικασία στο nail spa μας. Αυτό, όμως, που μπορούμε να κάνουμε, είναι να παρατείνουμε σημαντικά τα αποτελέσματα του πεντικιούρ, εξοικονομώντας έτσι χρόνο και χρήμα.

               Βήμα 1ο: Απολέπιση.

               Μία φορά τη βδομάδα αφιερώνουμε λίγο παραπάνω χρόνο μετά το ντους για τα πόδια μας. Αν πάλι το δέρμα δεν έχει μαλακώσει μετά το μπάνιο μας, μπορούμε να ζεστάνουμε λίγο νερό και να τα μουλιάσουμε για δέκα με δεκαπέντε λεπτά σε ένα λεκανάκι. Φυσικά για μία extraνότα περιποίησης μπορούμε να προσθέσουμε λίγες σταγόνες αιθέριου έλαιου ή κάποιο προϊόν με άλατα για ποδόλουτρο. Μ¨ολις το δέρμα μαλακώσει στις φτέρνες, προχωράμε με την απολέπιση χρησιμοποιώντας ελαφρόπετρα ή ράσπα.

               Βήμα 2ο: Ενυδάτωση:

               Δε μπορεί να μην το προβλέψατε, έτσι; Η επιδερμίδα του προσώπου μας έχει συνεχή ανάγκη ενυδάτωσης, γιατί να μην ισχύει το ίδιο και για τα πόδια μας; Εφαρμόζουμε την κατάλληλη ενυδατική κρέμα σε καθημερινή βάση και την αφήνουμε να απορροφηθεί.Εμείς ξεχωρίζουμε την κρέμα ποδιών με ρίγανη και δενδρολίβανο του Messinian Spa...

              

               … αλλά και τη Foot Beauty Cream της Caudalie με εκχύλισμα σταφυλιού και βούτυρο καριτέ…

             

               … για άμεση αίσθηση ξεκούρασης κι ενυδάτωσης.

Μπορούμε, όμως, να χρησιμοποιήσουμε και ειδικά σχεδιασμένες κάλτσες που διευκολύνουν την απορρόφηση της κρέμας από την επιδερμίδα. Μία καλή επιλογή είναι οι Moisture Socks του TheBodyShop, οι οποίες θα συμπληρώσουν ιδανικά το σετ απολέπισης κι ενυδάτωσης Peppermint.

           

               Σημαντικό ρόλο, όμως, παίζει κι η επιλογή των κατάλληλων παπουτσιών. Αν παρατηρήσουμε πως οι σκασμένες φτέρνες είναι συχνό φαινόμενο, τότε πιθανώς φταίνε παπούτσια σκληρά όπως οι μπότες μας ή παπούτσια που δεν εφαρμόζουν σωστά στα πόδια.

               Το πιο ουσιαστικό είναι να μάθουμε να κάνουμε αυτήν την φροντίδα καθημερινή συνήθεια ακριβώς όπως κάνουμε για το πρόσωπό μας, όπως προαναφέραμε. Άλλωστε, το καλοκαίρι πλησιάζει, ας είμαστε έτοιμες, σωστά;

               Πηγή: Women’s Health/ photo credits: @imaniclovis (unslash)

You may also like