Αυτές οι μικρές συνήθειες μεταμορφώνουν τη Δευτέρα μας…

… αλλά και κάθε μέρα μας!

Έχεις απολαύσει ένα υπέροχο σαββατοκύριακο όπου επέτρεψες στον εαυτό σου να κοιμηθεί λίίίγο παραπάνω, είδες αγαπημένους φίλους και  πέρασες χρόνο με την οικογένειά σου… κι έρχεται η ώρα που διαπιστώνεις πως από αύριο επιστρέφεις πάλι στη ρουτίνα σου. Αυτή η αντιμετώπιση είναι από μόνη της αρκετή για να σε κάνει να ξεκινήσεις τη βδομάδα σου με λιγότερη ενέργεια και διάθεση. Υπάρχουν, όμως, τρεις μόλις συνήθειες που μπορείς να υιοθετήσεις ξεκινώντας… με το που ανοίγεις τα μάτια σου!

               01 Φρόντισε να ξυπνάς κάθε πρωί την ίδια ώρα. Μιλώντας από προσωπική πείρα, γνωρίζω πως όταν πρέπει κάθε πρωί να σηκωθώ από το κρεβάτι συγκεκριμένη ώρα, το εσωτερικό μου ρολόι ρυθμίζεται σχεδόν αυτόματα σε ένα σχετικά μικρό διάστημα. Δε διαφωνώ πως ο χρόνος προσαρμογής διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, όμως σταδιακά η ώρα που ξυπνάμε δε θα μας φαίνεται τόσο “βάρβαρη”. Σύντομα θα δεις πως όχι μόνο θα ξυπνάς πιο εύκολα την ώρα που θέλεις, αλλά θα αισθάνεσαι και πραγματικά ξεκούραστος – υπό την προϋπόθεση πως δεν πέρασες το προηγούμενο βράδυ με ανελέητο binge watching του “La Casa De Papel” γι’ άλλη μία φορά! Ιδανικά μπορείς να έχεις επιλέξει από το πρηγούμενο βράδυ και τα ρούχα που θέλεις να φορέσεις – γλιτώνεις περιττή αγωνία του “τι φοράμε;”

               02 Αφιέρωσε λίγα μόλις λεπτά σε ασκήσεις αναπνοών και διαλογισμό. Έστω και πέντε λεπτά αρκούν για να σηκωθείς από το κρεβάτι με αισιοδοξία και ηρεμία, πράγματα που στην πορεία της ημέρας σου θα φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα. Απλά εστίασε στην αναπνοή σου. Αν θες ένα ένα μικρό manual μεθόδου, σου το θυμίζουμε εδώ.

               03 Ας τεντωθούμε και λίγο…! Μερικές διατάσεις με απαλές κινήσεις θα τονώσουν την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα και θα του επιτρέψουν να αποκτήσει την απαραίτητη για τη μέρα εγρήγορση. Μπορείς να τις κάνεις από την άνεση του κρεβατιού, όμως, θα συνιστούσα να σηκωθείς και να εκμεταλλευτείς πλήρως τα οφέλη των διατάσεων με αυτές τις τρεις ασκήσεις.

               Αν το πρόγραμμά σου το επιτρέπει, μπορείς να ξεκινήσεις τη μέρα σου με την καθιερωμένη σου γυμναστική. Ακόμη, όμως, κι αν αυτό δεν είναι εύκολο, φρόντισε πάντα να απολαμβάνεις στο σπίτι ένα πλούσιο και θρεπτικό πρωινό.

               Όταν καταφέρεις να αφομοιώσεις στο πρωινό σου ξύπνημα αυτές τις μικρές αλλά στρατηγικές κινήσεις, η Δευτέρα αλλά και κάθε μέρα θα σου φαίνεται όπως πρέπει: σα μία νέα, πολλά υποσχόμενη μέρα!

               Photo credits: Cap Flow & The Star

You may also like