ΥΛΙΚΑ: (για 4-6 άτομα)
 12 αχλάδια καθαρισμένα
 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη 400 γραμμάρια
 ½ φλιτζάνι τσαγιού μέλι 170 γραμμάρια
 2 γαρύφαλλα
 Φλούδα πορτοκαλιού
 Φλούδα λεμονιού
 Κανέλα φλούδα
 1 λεμόνι
  ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
 Καθαρίζουμε τα αχλάδια και αφαιρούμε την καρδιά.
 Τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει με χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε να βράζει σε σιγανή φωτιά.
 Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με 2 φλιτζάνια τσαγιού από το νερό τους.
 Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το μέλι, τη φλούδα πορτοκαλιού,τη φλούδα λεμονιού, τα γαρύφαλλα και λίγη κανέλα – φλούδα.
Σκεπάζουμε τα αχλάδια και αφήνουμε να σιγοψηθούν στο φούρνο στους 160 βαθμούς επί 1 ½ ώρα περίπου στο πρόγραμμα με αντιστάσεις πάνω – κάτω.
 Τα περιχύνουμε συχνά με το σιρόπι τους.
ΤΙΡ: Μπορείτε να λιώσετε κουβερτουρα σοκολάτας και να τα βουτήξετε μέσα πριν τα σερβίρετε ή να τα συνοδέψετε με παγωτό βανίλιας ή σαντιγί…
Πηγή: sidagi

