Βρήκαμε την καλύτερη εφαρμογή για yoga για αρχάριους!

Μπορεί ο χρόνος κι ενίοτε το χρήμα να είναι παράγοντες που περιορίζουν τη δυνατότητα να γραφτούμε σε ένα studio γυμναστικής, όμως το καλό είναι πως υπάρχουν λύσεις για όσους επιθυμούν να εμπλουτίσουν τη σωματική τους δραστηριότητα. Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις είναι που λέμε “να είναι καλά το Internet” που μας προσφέρει ένα πλήθος tutorials κι οδηγιών για να δημιουργήσουμε το δικό μας πρόγραμμα. Και βέβαια το ίδιο ισχύει και για τις εφαρμογές των έξυπνων συσκευών μας. Κάπως έτσι εντόπισα την εφαρμογή Yoga by 7M, μια που ήθελα να εντάξω και τη yoga στην καθημερινότητά μου. Έχοντας δοκιμάσει αυτήν, αλλά και άλλες τρεις (ή τέσσερις, κάπου έχασα το μέτρημα!), την ξεχώρισα και σας την παρουσιάζω!

Η Yoga by 7M έρχεται από την ίδια ομάδα που κατασκεύασε τη 7M Workout και κάθε yoga session χωρίζεται σε κατηγορίες αναλόγως τις ανάγκες μας – διαλογισμό, ευλυγισία, ενέργεια, you name it!

Αφότου επιλέξουμε το σετ που επιθυμούμε, θα παρατηρήσουμε πως μπορούμε να δούμε ακριβή βίντεο που περιγράφουν πώς ακριβώς θα την εφαρμόσουμε, αλλά και το πώς θα διαχειριστούμε σωστά την αναπνοή μας στη διάρκειά της – άλλωστε κάθε άσκηση της yoga είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αναπνοή. Έπειτα μπορούμε απλά να πατήσουμε “Start” και θα ξεκινήσει η ροή του session συνοδεία ανάλογης μουσικής υπόκρουσης που συμβάλλει στη χαλάρωση νου και σώματος. Φυσικά, από τη στιγμή που αποκτήσουμε κάποια οικειότητα με τις ασκήσεις και συνειδητοποιήσουμε πως τις κάνουμε πλέον αβίαστα, μπορούμε να κάνουμε συνδυασμούς sessions για να διευρύνουμε τη δραστηριότητά μας.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για λογισμικό Android και iOS και είναι εντελώς δωρεάν.

Με γνώμονα τα οφέλη που μας παρέχει η yoga, ειδικά όταν αυτή συνδυάζεται με άλλες μορφές γυμναστικής, νομίζω πως αξίζει η δοκιμή! Τι άλλο σας εμποδίζει αυτή τη στιγμή από το να απλώσετε ένα στρωματάκι, να φορέσετε χαλαρά ρούχα και να ξεκινήσετε; J

You may also like