Βρείτε τη μορφή άσκησης που σας ταιριάζει!

Βαρεθήκατε να τρέχετε στα γυμναστήρια και αναζητάτε μία μορφή άσκησης που να ελκύει το ενδιαφέρον σας και να είναι λίγο πιο διασκεδαστική από την ανιαρή μετάβαση από το πεκ-ντεκ στα βάρη και τούμπαλιν;
Τότε ίσως θα πρέπει να βρείτε μία εναλλακτική μορφή άσκησης, μία άσκηση που ικανοποιεί πρώτα την ψυχή και μετά το σώμα σας.
Εμείς σας προτείνουμε μερικές μορφές άσκησης που δεν θα σας επιτρέψουν στιγμή να βαρεθείτε!

Μαθήματα χορού…Υπάρχουν πολλά είδη χορού που μπορούν να σας συναρπάσουν.
Για παράδειγμα, οι πιο μοντέρνες μπορείτε να ασχοληθείτε με το hip hop ή το R&B. Οι πιο ερωτικές μπορείτε να παρακολουθήστε μαθήματα αργεντίνικου tango, ενώ και οι latin χοροί ανεβάζουν τη διάθεση και το κέφι στα ύψη.
Άλλη μία επιλογή θα μπορούσε επίσης, να είναι και ο oriental χορός, για όσες επιθυμούν να σαγηνεύσουν ερωτικά το σύντροφό τους, και όχι μόνο!
Όλα αυτά βεβαίως, έχουν και μία τιμή η οποία πολλές φορές δεν μας επιτρέπει καν να τα πλησιάσουμε. Αν όμως, ψάξετε καλά και οργανωμένα θα διαπιστώσετε ότι λόγω κρίσης αρκετές σχολές χορού προσφέρουν οικονομικά πακέτα μαθημάτων.

Αν τώρα αυτοί οι χοροί σας ακούγονται κάπως συνηθισμένοι κι εσείς θέλετε να ξεχωρίσετε, ξεκινήστε την προπόνηση στους αφρικάνικους χορούς, στη zumba ή στην capoeira. Σας ενημερώνουμε εκ των προτέρων ότι και στις δύο αυτές μορφές εκτόνωσης και άσκησης, η προπόνηση είναι κάπως απαιτητική, αν και πάρα πολύ αποτελεσματική!

Όσες θέλετε να γυμναστείτε και να αποκτήσετε γράμμωση και ευλυγισία ασχοληθείτε με τη yoga ή pilates. Και οι δύο μορφές άσκησης θα σας προσφέρουν την εκτόνωση που χρειάζεστε χωρίς να σας ταλαιπωρήσουν ιδιαίτερα!

Για τις πιο αποφασισμένες να κάνουν κάτι τελείως διαφορετικό από τα τετριμμένα έχουμε κάποιες προτάσεις οι οποίες ίσως είναι λίγο πιο τσουχτερές οικονομικά, αλλά τα οφέλη τους είναι εμφανή.
Η ξιφασκία, είναι ένα άθλημα που σας βοηθά να αποκτάτε αυτοέλεγχο αλλά και αν εκτονώνετε τα νεύρα για παράδειγμα, που σας δημιούργησε το πρωί στο γραφείο το αφεντικό σας. Αρχικά, θα πρέπει να γραφτείτε σε ένα σύλλογο (οι συνδρομές δεν είναι ακριβές), και για αρχή ο εξοπλισμός σας παρέχεται δωρεάν. Εάν το άθλημα αυτό σας αρέσει και θέλετε να ασχοληθείτε περαιτέρω, θα πρέπει να προμηθευτείτε δικό σας εξοπλισμό, ο οποίος κυμαίνεται γύρω στα 200 ευρώ.
Μία παρόμοια μορφή άσκησης είναι και η ιαπωνική σπαθασκία, η οποία είναι πολεμική τέχνη αυτοάμυνας. Και εδώ ισχύουν τα ίδια με την ξιφασκία.
Η τοξοβολία έχει επίσης, αρχίσει να κερδίζει τα ενδιαφέρον των αθλητών, καθώς αποτελεί μία σχετικά ξεκούραστη επιλογή αλλά και οικονομική, εφόσον τον εξοπλισμό τον παρέχει δωρεάν ο σύλλογος στον οποίο θα απευθυνθείτε.
Άλλη μία επιλογή, είναι και η σκοποβολή. Η σκοποβολή όχι μόνο θα βελτιώσει τις ικανότητές σας στο task- focusing αλλά θα σας εκτονώσει κιόλας, και μάλιστα με ετήσια συνδρομή μόλις στα 10 ευρώ!
Τέλος, η ορειβασία είναι μια μορφή άσκησης που δεν βελτιώνει μόνο την σωματική υγεία αλλά και την ψυχική. Προσφέρει επαφή με τη φύση και με άλλους ανθρώπους, ενισχύει το ομαδικό πνεύμα, το κυκλοφορικό σύστημα και την ενδυνάμωση στα πόδια.

Διαλέξτε κι εσείς τη μορφή άσκησης που σας ταιριάζει και φτιάξτε όχι μόνο τέλειο κορμί, αλλά και τέλεια διάθεση και αντοχές… Έρχονται δύσκολες μέρες…

You may also like