Βρετανία: Επέστρεψε Βίβλο 200 ετών που είχε κλέψει μετά 42 χρόνια

photo: AP

photo: AP

Μια Βίβλος που χρονολογείται από το 19ο αιώνα, και είχε κλαπεί από εκκλησία του Ανατολικού Σάσεξ στη Βρετανία, επεστράφη από τον άνθρωπο που την πήρε μετά 42 χρόνια!

Ο Σάιμον Σκοτ, ταμίας της εκκλησίας της Αγίας Τριάδος στο Χέιστινγκς, δήλωσε πως ένας Γερμανός είχε κλέψει το ιερό βιβλίο το 1971.

«Είχε έρθει στην πόλη με τη σύζυγό του να για να κάνει μαθήματα αγγλικής γλώσσας, αλλά δεν έμεινε ικανοποιημένος με τη διδασκαλία. Στη συνέχεια πήρε τη Βίβλο με σκοπό… να βελτιώσει τα αγγλικά του, αλλά ποτέ δεν τα κατάφερε» εξήγησε ο ταμίας.

Ο κ. Σκοτ δήλωσε ότι έλαβε ένα ανώνυμο γράμμα από τον κλέφτη, ο οποίος έγραφε χαρακτηριστικά: «Δεν θα το πιστέψετε ότι λαμβάνετε αυτή την επιστολή, και σίγουρα δεν θα πιστέψετε ότι θα λάβετε σύντομα μια Βίβλο μέσω ταχυδρομείου». Η τεράστια δερματόδετη έκδοση της Αγίας Γραφής στάλθηκε από τη Γερμανία σε ένα κουτί.

Ο κλέφτης είπε η σύζυγός του είχε «θυμώσει» μαζί του για την κλοπή του ιερού βιβλίου.

«Κάθε φορά που έβλεπα την Αγία Γραφή, ένοιωθα τύψεις. Ποτέ δεν κατάφερα να βρω το θάρρος να έρθω και να την παραδώσω προσωπικά. Αλλά τώρα που συνταξιοδοτήθηκα αποφάσισα να κάνω το σωστό» ανέφερε ο Γερμανός.

Πηγή: ΣΚΑΪ /news/weird/article/240380/vretania-epestrepse-vivlo-200-eton-pou-eihe-klepsei-meta-42-hronia-/#ixzz2d0BKMNYp
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

You may also like