Βρετανοί και sex

Σε έρευνα υγείας που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία διεξήχθησαν σημαντικά συμπεράσματα για την σεξουαλική ζωή των Βρετανών.

Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, ο άνδρες είχαν 10 παρτενέρ κατά μέσο όρο στη ζωή τους, ενώ οι γυναίκες δήλωσαν ότι είχαν 5.

1 στις 4 γυναίκες είχαν μόνο έναν σύντροφο σε ολόκληρη τη ζωή τους, ενώ το αντίστοιχο συμβαίνει και για το 17% των ανδρών.

Το 27% των ανδρών είχε διψήφιο αριθμό συντρόφων στη ζωή του, ενώ για τις γυναίκες το 13% ξεπέρασε τους 10 ερωτικούς συντρόφους.

Είναι γεγονός ότι ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των κοριτσιών που κάνουν για πρώτη φορά σεξ πριν από τα 16 έτη. Σε ποσοστό 1 στις 4 γυναίκες που βρίσκονται μεταξύ 16 και 24 ετών δήλωσαν ότι έκαναν σεξ πριν από τα 16, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους άνδρες είναι 1 στους 5.

Αξιοσημείωτα είναι και τα ποσοστά γυναικών και ανδρών νεαρής ηλικίας που δεν έχουν κάνει ακόμη σεξ. Για τις γυναίκες ηλικίας 16 έως 24 ετών το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 25% ενώ για τους άνδρες στο 33%.
.
Να σημειωθεί στο σημείο αυτό ότι είναι φανερό ότι έχουν αλλάξει τα πράγματα για τους Βρετανούς, όπως βεβαίως και για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, καθώς παλαιότερα τα ποσοστά αυτά ήταν σαφώς μικρότερα. Οι ερωτηθέντες μεταξύ ηλικίας 55 έως 69 ετών, απάντησαν ότι πριν από τα 16 μόλις το 4% των γυναικών και το 15% των ανδρών είχε ενεργή σεξουαλική ζωή.

Τα νούμερα όμως δεν είναι καλύτερα και εντός των συνόρων! Δυστυχώς, οι Ελληνίδες σε συντριπτικό ποσοστό τείνουν να ξεκινούν την ερωτική τους ζωή όλο και πιο νέες, με αποτέλεσμα να μετανιώνουν συχνά για την πρώτη τους φορά.
Είναι σύνηθες τα νεαρά κορίτσια να επιλέγουν μεγαλύτερους σε ηλικία ερωτικούς συντρόφους, και αυτό καθιστά δυσκολότερη την πρώτη φορά, καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν συναισθήματα άγχους, πίεσης, ντροπής ακόμη και ενοχών.

Οι περισσότερες γυναίκες, σε ποσοστό 60%, όταν ερωτήθηκαν για την πρώτη τους σεξουαλική εμπειρία, τη χαρακτήρισαν ως κακή, και αυτό πρακτικά δυσχεραίνει την ενήλικη ερωτική τους ζωή, αφού η πρώτη φορά καθορίζει τη συναισθηματική και σεξουαλική νοημοσύνη ενός ανθρώπου.

Πηγή: telegraph.co.uk

You may also like