Brokeinlondon.com από τον Μανώλη Ζωγραφάκη

Το BrokeinLondon παρέχει κάθε χρήσιμη πληροφορία και link που χρειάζεται κανείς για να μπορέσει να «επιβιώσει» στο Λονδίνο. Μέσω του BrokeinLondon μπορεί κανείς να βρει όλες τις πηγές για ανεύρεση εργασίας και κατοικίας, καθώς και πληροφορίες για χαμηλού κόστους αγορές, διασκέδαση, αλλά και εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς.

Σύμφωνα με τον Μανώλη Ζωγραφακη, διευθυντή του site, το Λονδίνο,είναι η νούμερο ένα επιλογή για “μετανάστευση”, δεδομένου ότι η μόνη γλώσσα που απαιτείται είναι τα αγγλικά και δεν χρειάζεται να έχεις visa, όπως π.χ. στην Αμερική ή την Αυστραλία. Επίσης, το Λονδίνο ενδείκνυται για μετανάστες, αφού είναι μια πόλη απίστευτα δεκτική σε κάθε ξένο στοιχείο. Σαφώς, η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει και την Αγγλία και λόγω και του υψηλού ανταγωνισμού είναι κάπως δύσκολο να βρει κανείς «καλή» δουλειά. Ωστόσο, η αγορά εργασίας είναι μεγάλη και εάν μιλάς καλά τη γλώσσα και γνωρίζεις το αντικείμενό σου, έχεις πολλές πιθανότητες για μια καλή σταδιοδρομία.

Ρωτώντας τον σε ποιους τομείς μπορείς να βρεις δουλειά στη Βρετανική πρωτεύουσα, απαντά: “Βασικά, παντού, αρκεί να χειρίζεσαι καλά την Αγγλική και να έχεις τα προσόντα και τις εμπειρίες, ώστε ν’ αντεπεξέλθεις. Πάντως, η εργασιακή εμπειρία μετράει πολύ για να βρει κάποιος δουλειά στον τομέα που θέλει.”

Οι ενότητες του site που έχουν την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα είναι το “Job hunting” και το “Room search”. Οι δύο κατηγορίες είναι η βάση του site. “Η εύρεση εργασίας και σπιτιού στο Λονδίνο είναι full time απασχόληση, πράγμα που εάν δεν το ζήσεις μόνος σου, δεν μπορείς να το καταλάβεις. Και τα δύο αυτά απαιτούν άπειρο χρόνο και αφοσίωση και απ’ ό,τι βλέπω ο κόσμος εκτιμάει πολύ τις δύο αυτές κατηγορίες καθώς παρέχουν πληροφορίες για κάθε αξιόλογο UK website αυτού αντικειμένου.”

Πάντως το «Broke in London» χρειάζεται αρκετό ψάξιμο καθώς παρέχει άπειρες πληροφορίες, από το πως να τα βγάλεις πέρα τον πρώτο καιρό στο Λονδίνο, πως να φτιάξεις το CV σου μέχρι που και πως να διασκεδάσεις με 0 λίρες στην τσέπη, που να βρεις λαϊκές αγορές.

Υπάρχουν πληροφορίες πάντως ότι σύντομα θα δούμε «Broke in Berlin», «Broke in Paris» κλπ…

Πηγή:http://www.lifo.gr, http://www.cosmo.gr

You may also like