Γέλα, χαμογέλα..κάνει καλό!

Από τη μείωση του άγχους έως την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, το γέλιο μόνο καλό μπορεί να κάνει σε ψυχολογία και υγεία. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι το γέλιο χαρακτηρίζεται ως το ‘’φάρμακο’’ για τα προβλήματα και την κακή διάθεση. Άραγε γνωρίζεις όλα τα οφέλη, ή θέλεις να στα θυμίσουμε ένα – ένα;

  • Απελευθερώνει ενδορφίνες

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί το γέλιο είναι τόσο υπέροχο; Όταν γελάς, το σώμα σου απελευθερώνει χημικές ουσίες, που ονομάζονται ενδορφίνες.  Σύμφωνα με τους ειδικούς, η απελευθέρωση ενδορφινών μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της φυσικής αντίδρασης του σώματος σε παυσίπονα. Αυτό βοηθά τον εκάστοτε χρόνιο πόνο ενώ η διάθεση βελτιώνεται αισθητά.

  • Χαλαρώνει τους μύες

Νιώθεις ένταση από τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας και αυτό ‘’γράφει’’ στο σώμα και γενικά στον οργανισμό σου; Η λύση απλή! Λίγα λεπτά έντονου και ‘’χορταστικού’’ γέλιου είναι ικανά να μειώσουν την ένταση και νιώσεις πιο ήρεμη και φυσικά χαλαρή.

  • Μειώνει το στρες και το άγχος

Αυτές οι επιπλέον εδνορφίνες κάνουν περισσότερα απ’ ότι πιστεύεις. Το γέλιο είναι ένας πολύτιμος μηχανισμός αντιμετώπισης του στρες και του άγχους. Ένα αληθινό και γεμάτο ένταση γέλιο, μπορεί να βοηθήσει να ξεκινήσεις τη μέρα σου με θετική ενέργεια και την ολοκληρώσεις, χαλαρώνοντας ΠΑΛΙ με αρκετές δόσεις γέλιου.

  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Όταν γκρινιάζεις και γενικά δεν είσαι καλά, μειώνεις την παραγωγή ορμονών του στρες στο σώμα, όπως η κορτιζόλη. Κι όμως το γέλιο μπορεί να ενεργοποιήσει τα κύτταρα που καταπολεμούν τις μολύνσεις όπως επίσης η διαχείρηση του άγχους με το να γελάς, θα βοηθήσεις να μειωθούν οι αντιδράσεις του στρες στο σώμα.

Photos:  @traceeellisross/ instagram

You may also like