Γαρίδες σοτέ με σκόρδο, λευκό κρασί και σαφράν

Χρόνος παρασκευής : 10 λεπτά

[check_list]

  • Θα χρειαστείτε ένα μεγάλο τηγάνι

[/check_list]

ΥΛΙΚΑ: (4-5 μερίδες)
> 1 κιλό γαρίδες φρέσκιες, καθαρισμένες από το αντεράκι της ράχης
> 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
> ½ ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
> Τον χυμό μισού λεμονιού
> 4-5 στήμονες σαφράν μουλιασμένοι σε 1 κ.σ. ζεστό νερό
> ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
> Αλάτι
> Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
> ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

ΓαρίδεςΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για μισό λεπτό το σκόρδο. Προσθέτουμε τις γαρίδες και μόλις πάρουν χρώμα απ τη μία μεριά τις γυρίζουμε απ την άλλη. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το σαφράν, τον μαϊντανό, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι, δυναμώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε 3-4 λεπτά και αποσύρουμε.

Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Υ.Γ. Μην ακολουθείτε πιστά καμία συνταγή- παρά μόνο αν σας κάνει κέφι-Βάλτε τη δική σας έμπνευση και τότε το γευστικό αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένο…

You may also like