Γιατί αξίζει να βάλεις τις φυτικές ίνες στην καθημερινή διατροφή;

Έχεις παρατηρήσει πως όταν ετοιμάζεις το φαγητό ή άλλα γεύματα συνήθως προτιμάς τροφές με πρωτεΐνη, άμυλο ή λαχανικά; Με τις φυτικές ίνες όμως τι γίνεται; Τι θα έλεγες να τις βάλεις περισσότερο στην καθημερινή σου διατροφή και να δώσεις ένα πραγματικό boost στον οργανισμό σου; Ακολουθούν οφέλη από την κατανάλωση φυτικών ινών και των θρεπτικών συστατικών που τις ‘’συνοδεύουν’’!

  • Βοηθούν στην απώλεια βάρους

Η κατανάλωση περισσότερων φυτικών ινών σε βοηθά να αισθάνεσαι χορτάτη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτό σημαίνει ότι ένα πρωϊνό γεμάτο φυτικές ίνες  – για παράδειγμα βρώμη, δημητριακά ολικής αλέσεως ή φρέσκα φρούτα – μπορεί να σε κρατήσει χορτάτη μέχρι το μεσημέρι, έτσι ώστε να τρώτε λιγότερα σνακ.

  • Ελέγχει το σάκχαρο στο αίμα

Οι φυτικές ίνες επιβραδύνουν την απορρόφηση της ζάχαρης από το σώμα. Αυτό βοηθά στη διατήρηση των επιπέδου σακχάρου στο αίμα σε ένα υγιές εύρος, το οποίο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη.

  • Χαμηλότερη χοληστερόλη

Οι φυτικές ίνες μπορούν να βοηθήσουν να κρατήσεις την χοληστερόλη σε χαμηλά επίπεδα. Η χοληστερόλη συνδέεται με τις φυτικές ίνες ενώ κινείται μέσω του πεπτικού συστήματος, όπου φεύγει από το σώμα αντί να εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος.

  • Βοηθούν στην δυσκοιλιότητα

Ένα βασικό σημάδι ότι η διατροφή σου είναι χαμηλή σεφυτικές ίνες; Η δυσκοιλιότητα. Η ενίσχυση της πρόσληψης φυτικών ινών θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις μια ρουτίνα αλλά και θα δώσεις στο πεπτικό σου σύστημα χρόνο για να προετοιμαστεί.

Μην ξεχνάς, οι  φυτικές ίνες, αυτά τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά συμβάλλουν στην υγεία αλλά και την ευεξία με πολλούς τρόπους. Όπως για παράδειγμα προστατεύουν από τις καρδιακές παθήσεις ή τον διαβήτη τύπου 2.

Featured image: pexels.com

You may also like