Γιατί δεν μπορούμε να χάσουμε το λίπος από την κοιλιά;

Όταν μπαίνουμε σε διαδικασία δίαιτας, κατά πάσα πιθανότητα, έχουμε ήδη στο μυαλό μας, πέρα από τα κιλά που θέλουμε να χάσουμε, τις περιοχές του σώματος στις οποίες θέλουμε να στοχεύσουμε. Η κοιλιά είναι χωρίς αμφιβολία ένας συνήθης ύποπτος που βρίσκεται στην παραπάνω λίστα και τυχαίνει να είναι μία περιοχή που δυσκολεύει πολλούς ανθρώπους να φτάσουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Αν αναρωτιέστε γιατί είναι τόσο επίμονη και αντιδραστική στις δικές μας επιθυμίες, η απάντηση κρύβεται πίσω από πολλά πράγματα. Αρχικά, η κοιλιά είναι μία μεγάλη περιοχή μυών που χρειάζεται τόσο γυμναστική όσο και σωστή διατροφή χωρίς πολλά λίπη. Εάν κάνουμε ένα από τα δύο, το πιο πιθανό είναι η διαδικασία να μην είναι τόσο αποτελεσματική.

Ένας άλλος παράγοντας που επηρεάζει το λίπος της κοιλιάς είναι το άγχος και η αντίσταση στην ινσουλίνη. “Όταν είστε αγχωμένοι, τα επίπεδα κορτιζόλης ανεβαίνουν, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στην αποθήκευση λίπους στην κοιλιά”, λέει στο Popsugar ο Amy Shapiro, ιδρυτής του Real Nutrition.

Εκτός, όμως, από τους γενετικούς παράγοντες, η αδυναμία απώλειας κιλών στην κοιλιακή χώρα μπορεί να οφείλεται σε λάθος προσέγγιση, όπως είναι για παράδειγμα η προσπάθεια να χαθούν πολλά κιλά πολύ γρήγορα. Σε εκείνη την περίπτωση, το σώμα δυσκολεύεται να κρατήσει τον μυ, ενώ, παράλληλα, δεν μπορεί και να χάσει το λίπος.

Το συμπέρασμα είναι ότι, αν θέλουμε μία επίπεδη κοιλιά χωρίς περιττό λίπος, πρέπει να λάβουμε υπόψιν μια σειρά πραγμάτων που πρέπει να ρυθμιστούν με κατάλληλο τρόπο, ώστε να βοηθήσουν το δικό μας σώμα.

You may also like