Γιατί οι άνδρες χρειάζονται τις porn movies περισσότερο από τις γυναίκες

man-addicted-to-pornΗ απάντηση ίσως να μην είναι τόσο απλή όσο φαντάζεστε. Οι πιο πολλές γυναίκες ίσως θεωρούν πως η προτίμηση των αντρών προς τις “ταινίες ενηλίκων” σχετίζεται με το πάθος τους -ή την εμμονή τους σε κάποιες περιπτώσεις- για το σεξ. Αυτός σίγουρα είναι ένας καλός λόγος, αλλά όχι ο μοναδικός λόγος.
Το να κατανοήσεις πάντως τους λόγους δεν έχει τόση σημασία όσο το να αναγνωρίσεις εσύ και ο σύντροφός σου τις αρνητικές διαστάσεις ενός εθισμού(εφόσον υπάρχει). Η παρακολούθηση ερωτικών ταινιών από τον άντρα σε συχνή και καθημερινή βάση μπορεί να επηρεάσει και τον σύντροφο αλλά και τη σχέση του.

Πότε το πορνό επηρεάζει μια ερωτική σχέση;
Πολλοί σεξοθεραπευτές αναφέρουν πως έρχονται σε αυτούς ζευγάρια όταν το πορνό ξεκίνησε να γίνεται πρόβλημα στη ζωή τους. Πολλές φορές και πάντα ανάλογα με τη συχνότητα μπορεί να προκαλέσει θυμό και απόσταση ανάμεσα στους δύο συντρόφους. Υπάρχουν γυναίκες που μπορεί να θεωρήσουν το πορνό ένας είδος απιστίας και απόρριψης. Και φυσικά δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που ένας άντρας εθίζεται σε τέτοιο βαθμό που όχι μόνο αδιαφορεί ερωτικά για την σύντροφό του, αλλά κυριολεκτικά περνάει τον ελεύθερό του χρόνο μπροστά σε μια όθονη (τηλεόραση, κινητό, laptop).
Όταν η γυναίκα πει στον άντρα της… είμαι εδώ, είμαι διαθέσιμη γιατί δεν προτιμάς εμένα;” τότε το πρώτο καμπανάκι έχει χτυπήσει για τη σχέση.

Γιατί λοιπόν το χρειάζεται στη ζωή του;
1. Απολαμβάνει τον σεξουαλικό ενθουσιασμό που προσφέρει και το αίσθημα χαλάρωσης.
2. Του αρέσει η σεξουαλική ποικιλία και το πορνό προσφέρει μια ατελείωτη συλλογή για να διαλέξει.
3. Πιθανόν οι σεξουαλικές πράξεις που προτιμά να μην βρίσκουν σύμφωνη την παρτενέρ του. Στον κόσμο του πορνό, όμως, η εικονική παρτενέρ κάνει τα πάντα.
e2b6daebed9dabaaff3d391912631b1c4. Ο πραγματικός κόσμος είναι γεμάτος στρες και αβεβαιότητα. Ο κόσμος του πορνό είναι προβλεπόμενος και ελεγχόμενος.
5. Ακόμα και αν η σύντροφός του είναι διαθέσιμη και απολαμβάνει το τακτικό σεξ μαζί του πάντα θα υπάρχουν στιγμές που η σύντροφος θα είναι κουρασμένη. Τα κορίτσια στην οθόνη δεν είναι ποτέ.
6. Κάποιοι άντρες αδυνατούν να ξεπεράσουν το λεγόμενο σύνδρομο Madonna/Whore. Αυτό σημαίνει ότι αδυνατούν να ερεθιστούν με τη συντρόφο τους που συχνά βλέπουν ως μητρική φιγούρα.
7. Σε έναν κόσμο που όλοι είναι απίστευτα απασχολημένοι με τη δουλειά τους και τις οικογενειακές υποχρεώσεις μια πορνογραφική σχέση μπορεί να μοιάζει με ανακούφιση για όσους δεν θέλουν ή δεν μπορούν να δεσμευτούν.

Πηγή: εδώ

You may also like