Γιατί το δέρμα μας είναι τόσο ξηρό τον χειμώνα;

Αναρωτιέστε γιατί το δέρμα σας είναι ξηρό κατά τη χειμερινή περίοδο; Για μερικούς, ειδικά για εκείνους με ξηρή ή ώριμη επιδερμίδα, μπορεί να φανεί σαν μια ατέρμονη μάχη μεταξύ της εφαρμογής λοσιόν και ενυδατικών προϊόντων και την εμφάνιση κνησμώδους, δυσάρεστης επιδερμίδας κατά την διάρκεια του χειμώνα. Αλλά, η συνεχιζόμενη μάχη τελειώνει εδώ! Σύμφωνα με τους δερματολόγους, το ξηρό χειμωνιάτικο δέρμα μπορεί να προκληθεί από δύο παράγοντες, τα χαμηλά επίπεδα υγρασίας που προσφέρει ο κρύος αέρας και η θέρμανση με θερμό αέρα στα σπίτια. Πώς μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει αυτά τα χειμωνιάτικα δεινά όμως; Κρατώντας το δέρμα μας ενυδατωμένο.

Η τεχνητή εσωτερική θερμότητα προκαλεί ξηρότητα στον αέρα και μπορεί να αφήσει το δέρμα μας, σαν αποξηραμένο σφουγγάρι. Ευτυχώς, όταν πρόκειται για τη θερμοκρασία (και τα επίπεδα υγρασίας) στο σπίτι μας, μπορούμε να έχουμε και τη θερμότητα και την υγρασία μας. Εάν αισθάνεστε τον αέρα στο σπίτι σας ξηρό, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε έναν αφυγραντήρα για να επαναφέρετε την υγρασία πίσω στον αέρα. Εκτός από αυτό, δοκιμάστε να χρησιμοποιείτε κάθε τόσο και ένα thermal spray, το οποίο θα καταπραΰνει και θα ανακουφίσει το δέρμα σας και θα το βοηθήσει να διατηρήσει την υγρασία του.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για την καταπολέμηση του ξηρού δέρματος είναι η σωστή ενυδάτωση. Οι δερματολόγοι, μας συμβουλεύουν να εφαρμόζουμε την ενυδατική μας, αμέσως μόλις βγούμε από το ντους μας και όσο ακόμα το δέρμα μας είναι υγρό, καθώς οι ενυδατικές κρέμες, με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να σφραγίζουν στην υγρασία και όχι να την δημιουργούν. Όσον αφορά το πρόσωπό μας, προτιμήστε προϊόντα που έχουν συνταχθεί με αντιοξειδωτικά, και μερικές από τις παχύτερες ενυδατικές κρέμες ώστε να εντείνετε τις προσπάθειες ενυδάτωσης.

Ένας άλλος τρόπος για την καταπολέμηση του ξηρού, χειμωνιάτικου καιρού, είναι να παραμένουμε ενυδατωμένοι! Το νερό είναι το κύριο χημικό συστατικό του σώματός μας και αποτελεί το 60% του σωματικού μας βάρους. Έτσι, το πόσιμο νερό καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να μας βοηθήσει να διασφαλίσουμε ότι το σώμα μας παίρνει την απαραίτητη ενυδάτωση.

You may also like