Γιατί όλη τη μέρα νιώθεις ότι πεινάς;

Μπορεί να είσαι απασχολημένη όλη μέρα, να τρέχεις, να δουλεύεις, κι όμως το αίσθημα της πείνας να είναι πάντα εκεί μαζί σου, για να σου ψιθυρίζει στο αυτί “πάλι πεινάω, τι θα φάω;”. Και επειδή για όλα τα θέματα που μας απασχολούν υπάρχουν λύσεις… Παρακάτω ακολουθούν 4 πιθανοί λόγοι για τους οποίους νιώθεις συνεχώς ότι πεινάς. Κάνε ένα check και ταυτίσου!

1. Έχεις άγχος

Όταν έχεις άγχος και γενικά νιώθεις εύκολα στρες, τότε το σώμα σου απελευθερώνει μια ορμόνη που ονομάζεται κορτιζόλη. Αυτή είναι που ενισχύει το αίσθημα της πείνας. Πολλοί άνθρωποι που λόγω εργασίας ή συναισθηματικής κατάστασης βρίσκονται υπό πίεση, επιθυμούν τρόφιμα τα οποία έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, λίπος ή και τον συνδυασμό τους. Όσο μπορείς μείωσε το άγχος σου και ξέχνα για λίγο το φαγητό και τις λιχουδιές!

2. Έλλειψη ύπνου

Το έχουμε ξαναπεί και θα το ξαναπούμε. Ο ύπνος είναι αναγκαίος και ευεργετικός για τον οργανισμό μας και η ποιότητα του μπορεί να καθορίσει πολλά πράγματα στην καθημερινότητα μας. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να επηρεάσει τις ορμόνες στο σώμα μας που ελέγχουν την πείνα. Οι άνθρωποι που στερούνται για οποιοδήποτε λόγο έχουν μεγαλύτερη όρεξη και δυσκολεύονται να αισθανθούν γεμάτοι όσον αφορά το φαγητό. Τι λες; Θα προσπαθήσεις από εδώ και στο εξής να αυξήσεις τις ώρες του ύπνου;

3. Πίνεις πολλά αναψυκτικά διαίτης

Ανήκεις και εσύ στους ανθρώπους που πίνουν αρκετά αναψυκτικά που δεν περιέχουν ζάχαρη και έχουν ως στόχο να μειώσουν τις θερμίδες ή τη μείωση του βάρους; Τότε καλό θα ήταν από εδώ και στο εξής να τα μειώσεις μιας και στην ουσία δεν προσφέρουν τίποτα θετικό στον οργανισμό ενώ ενεργοποιεί τον “διακόπτη πείνας” και σας ωθούν συνεχώς να πάρετε θερμίδες από το φαγητό.

4. Έχεις χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Για σκέψου, πότε έκανες τελευταία αιματολογικές εξετάσεις; Τα χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και η υπογλυκαιμία είναι αυτό που ουσιαστικά έχεις όταν η γλυκόζη στο σώμα σου πέσει σε χαμηλά επίπεδα. Αυτή η κατάσταση λοιπόν που δημιουργείται σου προκαλεί συνεχώς το αίσθημα της πείνας και της μη πληρότητας με αποτέλεσμα εσύ να θες να τρως συνέχεια.

Photo credits: @IZABELGOULART / instagram

You may also like