Γλυκό από μπισκότο με Κρέμα Τσίζκεϊκ και Φράουλες (TheFoodieCorner.gr)

Η Ελένη Βονισσάκου (aka ThefoodieCorner.gr) μας προτείνει ένα γλυκό ψυγείου με στρώσεις από μπισκότα λεμονιού, κρέμα άνθους αραβοσίτου, κρέμα τσίζκεϊκ και φρέσκιες φράουλες. Δροσερό, ανάλαφρο και ανοιξιάτικο! Α, και πανεύκολο φυσικά.

Θα χρειαστείτε:

200γρ (1 πακέτο) μπισκότα γεμιστά με γεύση λεμόνι (ή βανίλια) (14 μπισκότα)

2 μπισκότα πτι μπερ (ή όποιο άλλο μπισκότο θέλουμε) + 2 έξτρα για την γαρνιτούρα

1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου στιγμής με γεύση βανίλια

γάλα στην ποσότητα που αναγράφεται στο φακελάκι

600γρ φράουλες, πλυμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες + έξτρα φράουλες για γαρνιτούρα

300ml κρέμα γάλακτος πλήρης (35% λιπαρά), κρύα από το ψυγείο

200γρ τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

38γρ ζάχαρη άχνη (περίπου 5 κ.σ.)

Ανοίγουμε τα μπισκότα (κρατάμε τις δυο πλευρές με τα δάχτυλα και τις στρίβουμε να ξεκολλήσουν, δεν τραβάμε τις δυο πλευρές διότι μπορεί να σπάσουν). Τοποθετούμε τα μισά σε μια στρώση στο κάτω μέρος ενός πυρέξ με διαστάσεις 25×19 εκ. Σπάμε ένα πτι μπερ και γεμίζουμε τυχόν μεγάλα κενά στην κάτω στρώση.

Χτυπάμε το άνθος αραβοσίτου στιγμής με το γάλα όπως περιγράφουν οι οδηγίες του φακέλου, και ρίχνουμε την κρέμα πάνω στα μπισκότα στο πυρέξ.

Αραδιάζουμε το ένα τρίτο από τις φέτες φράουλας (περίπου 200γρ) τη μια δίπλα στην άλλη, πάνω στην κρέμα.

Απλώνουμε τη δεύτερη στρώση από μπισκότα πάνω στις φράουλες. Ξαναγεμίζουμε τα κενά με σπασμένο πτι μπερ.

Επαναλαμβάνουμε με μια ακόμα στρώση φράουλες πάνω στα μπισκότα. Βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο.

Χτυπάμε 100ml κρύα κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει υφή γιαουρτιού. Προσθέτουμε 100γρ τυρί κρέμα και 15γρ άχνη ζάχαρη (περίπου 2 κ.σ.) και ξαναχτυπάμε να ομογενοποιηθούν. Απλώνουμε στο γλυκό (στην πάνω στρώση με τις φράουλες) με μια μαρίζ. Το μυστικό είναι να βάζουμε λίγη λίγη κρέμα στις διάφορες γωνίες και να την απλώνουμε φέρνοντας την μαρίζ παράλληλα σχεδόν με το γλυκό και βάζοντας λίγη πίεση. Αν προσπαθήσουμε να απλώσουμε την κρέμα κρατώντας τη μαρίζ κάθετα, θα μετακινούνται οι φράουλες και θα εκνευριστούμε. Επιμονή και λίγη υπομονή χρειάζεται.

Πάνω στην κρέμα απλώνουμε την τρίτη στρώση από φράουλες.

Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι. Προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί κρέμα και την υπόλοιπη άχνη ζάχαρη και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν. Απλώνουμε πάνω στο γλυκό. Αυτή θα είναι η πάνω στρώση μας οπότε προσέχουμε να την κρατήσουμε «καθαρή».

Σπάμε με τα χέρια ακόμα δυο μπισκότα πτι μπερ και τα πασπαλίζουμε πάνω στο γλυκό. Τοποθετούμε λίγες φράουλες για γαρνιτούρα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για ένα βράδυ.

Πηγή: TheFoodieCorner.gr

You may also like