Δεν αντέχεις τη ζέστη; 4 τροφές που πρέπει να αποφεύγεις

Σίγουρα πάνω-κάτω ξέρεις ποιες τροφές και ροφήματα μπορούν να σε ενυδατώσουν και να σου χαρίσουν δροσιά στη στιγμή. Γνωρίζεις όμως ποιες πρέπει να αποφεύγεις; Ετοιμάσαμε μια μίνι λίστα και σου την παρουσιάζουμε αμέσως, γιατί κάνει και ζέστη…

Αλάτι

Το αλάτι ή αλλιώς το χλωριούχο νάτριο είναι εκείνο που κάνει πιο νόστιμα τα φαγητά μας, χειμώνα  – καλοκαίρι. Όμως τις μέρες που η ζέστη ή ο καύσωνας επιμένουν, οφείλουμε να μειώνουμε τη χρήση του. Είναι αρκετά γνωστό ότι τα υψηλά επίπεδα αλατιού στη διατροφή μπορούν να οδηγήσουν σε διάφορα προβλήματα υγείας, όπως φούσκωμα, υψηλή αρτηριακή πίεση και καρδιακές παθήσεις. Αλλά αυτό που μπορεί να μην ξέρεις είναι ότι το υπερβολικό νάτριο μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση, κάτι σίγουρα δεν επιθυμείς κατά τη διάρκεια που ο υδράργυρος βρίσκεται στα ύψη.

Τηγανητά ή junk food

Δεν είναι μυστικό ότι τα τηγανητά φαγητά και το junk food δεν είναι καλά για την υγεία, αλλά αυτός είναι ένα άλλο θέμα, που θα αναλύσουμε άλλη μέρα και σε άλλο άρθρο. Είτε πρόκειται για τηγανητές πατάτες, είτε για burger ή για ό,τι άλλο σου αρέσει, ενδέχεται να σε αφυδατώσουν περισσότερο, ειδικότερα αν τα καταναλώνεις τους καλοκαιρινούς μήνες. Κάνε λίγο υπομονή και θα τα γευτείς τις υπόλοιπες μέρες που ο καύσωνας θα περάσει.

pexels.com

Πίκλες

Κι όμως, αν κάνει ζέστη και δεν θες να επηρεαστείς άλλο, τότε πρέπει να αποφύγεις τις πίκλες. Βλέπεις, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε κατακράτηση νερού, πρήξιμο, φούσκωμα ακόμα και σε δυσπεψία. Προσπάθησε για λίγες μέρες να μην τις καταναλώνεις και δες τη διαφορά!

Πικάντικα φαγητά

Τα πικάντικα ρούχα ως επί το πλείστον περιέχουν καψαϊκίνη, η οποία επηρεάζει τον οργανισμό αφού ενεργοποιεί τη θερμότητα του σώματος. Η θερμότητα με τη σειρά της οδηγεί σε υπερβολική εφίδρωση αλλά και σε αφυδάτωση. Επομένως όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, μην παραγγέλνεις αμέσως πικάντικα φαγητά όταν ανοίγεις με ανυπομονησία τον κατάλογο.

Photo credits: pexels.com

Featured image: pexels.com/@karolina-grabowska

You may also like