Ψυχική στήριξη και προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης στους πληγέντες των πυρκαγιών

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται  η δράση ψυχικής στήριξης και προμήθειας ειδών πρώτης ανάγκης στους πληγέντες των πυρκαγιών της Εύβοιας…Υπό την καθοδήγηση της Ομοσπονδίας Φορέων Ψυχικής Υγείας ΑΡΓΩ.

Το κλιμάκιο αποτελούμενο από επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας της ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ, της ΠΕΨΑΕΕ, της ΠΕΨΥκΚΑ, της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος και της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο Έδρα και Ε.Π.Α.ΨΥ εξυπηρέτησε τις ανάγκες περισσοτέρων των 150 πολιτών.

Ειδικότερα, οι επαγγελματίες επισκέφθηκαν τον Δήμο Λίμνης Ευβοίας πραγματοποίησαν συναντήσεις με τοπικούς φορείς στο Δημοτικό Σχολείο. Στόχος να στηθεί σταθμός παροχής πρώτων βοηθείων, τον Δήμο Αγίας Αννας όπου με τη συνδρομή μελών φορέων κατεγράφησαν οι ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή. Μέλη του κλιμακίου βρέθηκαν στα χωριά Αχλάδι, Κερασιά και Κοκκινομηλιά, στα οποία πραγματοποίησαν κατ ιδίαν συνεδρίες με πολίτες που επλήγησαν.

Ταυτόχρονα καταγράφηκαν οι σοβαρές ζημιές που έχουν προκληθεί σε 19 σπίτια του οικισμού Αχλάδι ( 3 έχουν καεί ολοσχερώς) και παρασχέθηκαν είδη πρώτης ανάγκης. Ανάλογη είναι και η εικόνα που αντιμετωπίσαμε στην  Κοκκινομηλιά, όπου το κλιμάκιο επισκέφθηκε για δεύτερη συνεχή μέρα.

Αυτές τις ώρες πέραν της παροχής βοήθειας και την καταγραφή αναγκών, προτεραιότητα για τη δράση παρέμβασης είναι η παγίωση ενός συστηματοποιημένου δικτύου υποστήριξης μέσω από την επαφή και την διασύνδεση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και πολιτών.

Σε αυτό το πλαίσιο, η χθεσινή παρέμβαση στο πεδίο αποτύπωσε την ανάγκη για συλλογή μπαταριών, βενζίνης, φακών, γεννητριών και ζωοτροφών που συλλέγονται στο Δήμο Αγίας Άννας.

Επιπλέον ο Δήμος Ιστιαίας έθεσε σε ισχύ την τηλεφωνική γραμμή 2226-350010, στην οποία μπορούν να απευθύνονται οι πληγέντες.Τέλος κατόπιν επικοινωνίας με κλιμάκιο της Πυροσβεστικής εστάλη φαρμακευτικό υλικό της σε ψυχιατρικό περιστατικό των φλεγόμεων Ελληνικών.

Την Τετάρτη 11 Αυγούστου η παρέμβαση συνεχίστηκε στις κοινότητες Ροβιές, Κοκκινομηλιά και Κερασιά. Επίσης και στα ξενοδοχεία της Αιδηψού, με τη μέθοδο επίσκεψης πόρτα- πόρτα.

Για να βοηθήσετε μπορείτε να καλέσετε στο 698 2863576

Κάνουμε έκκληση για συγκέντρωση των εξής ειδών πρώτης ανάγκης:

Παιδικά – εφηβικά ρούχα (ηλικίας 10 -17 ετών), ανδρικά & γυναικεία καλοκαιρινά, καινούργια εσώρουχα και κάλτσες.

Σημεία Συγκέντρωσης :

Πολυβίου Δημητρακοπούλου 18, Άνω Πατήσια 

Βασιλέως Αλεξάνδρου 8, Νέα Φιλαδέλφεια 

Ώρες συλλογής :

Καθημερινά:09:00 – 18:00

 Όλα τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν στους πυρόπληκτους στην Βόρεια Εύβοια καθώς και στην υπόλοιπη Ελλάδα όπου υπάρχουν καταγεγραμμένες ανάγκες.

Τέλος αν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε χρειάζεται υποστήριξη μπορείτε να απευθυνθείτε στο Κύμα. Παράλληλα τα κλιμάκια των φορέων θα βρίσκονται σε χωριά του Νομού Εύβοιας ώστε να καταγράψουν τις ανάγκες ενώ μπορείτε να καλείτε 24 ώρες το 24ωρο στη Γραμμή Βοήθειας 103 06. 

Featured image: unsplash.com/@marcus_kauffman

You may also like