Δεν πηγαίνετε στο γυμναστήριο; Οι ερευνητές μπορούν να σας εντοπίσουν

Ναι, το γυμναστήριο δεν αποτελεί πάντα την πιο ευχάριστη ασχολία και το σίγουρο είναι ότι πολλές φορές βαριόμαστε να ετοιμαστούμε και να βγούμε από το σπίτι για να το επισκεφτούμε. Παρά τα αναρίθμητα οφέλη που έχει για τον οργανισμό μας, η βαρεμάρα που νιώθουμε έχει βρει τον τρόπο να υπερνικά κάθε λογική σκέψη για εκγύμναση σώματος και νου.

Μία νέα έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης και δημοσιεύτηκε στο BMJ Open Sport & Exercise Medicine μελέτη σε tweets που είχαν σχέση με τη γυμναστική στις Ηνωμένες Πολιτείες, βρίσκοντας τοπικές και φυλετικές διαφορές στα είδη γυμναστικής και την ένταση των επιπέδων. Αναλύοντας τη γλώσσα των tweets, αυτή η μέθοδος ήταν επίσης ικανή να δείξει πώς νιώθουν διαφορετικοί πληθυσμοί για διαφορετικά είδη γυμναστικής.

«Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι κοινότητες με χαμηλότερο εισόδημα δεν έχουν πρόσβαση σε πηγές που ενθαρρύνουν ένα υγιές lifestyle. Καταλαβαίνοντας τις διαφορές στο πόσο οι άνθρωποι κάνουν γυμναστική στις διάφορες κοινότητες, μπορούμε να σχεδιάσουμε παρεμβάσεις που στοχεύουν σε συγκεκριμένες ανάγκες σε αυτές τις κοινότητες»

Dr. Elaine Nsoesie, συγγραφέας της έρευνας

Οι ερευνητές χρησιμοποιήσαν ένα σετ μοντέλων επαυξημένης τεχνολογίας για να βρουν και να αναλύσουν 1.382.284 σχετικά tweets από 481.146 χρήστες του Twitter σε 2.900 περιοχές της Αμερικής. Τελικά, οι ερευνητές συνέκριναν tweets από άντρες και γυναίκες κι από τέσσερα διαφορετικά μέρη της χώρας: το Βορειοανατολικό, το Νότιο, το Μεσοδυτικό και το Δυτικό.

Οι γυναίκες στη Δύση έκαναν περισσότερη έντονη γυμναστική συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη περιοχή, ενώ στα Μεσοδυτικά πιο έντονα γυμνάζονταν οι άντρες. Οι άντρες έκαναν ελαφρώς πιο έντονη γυμναστική από τις γυναίκες συνολικά, και στον Νότο είχαν τη μεγαλύτερη διαφορά σε φύλο στην ένταση της γυμναστικής.

Πηγή: Science Daily

You may also like