Δοκίμασε να κάνεις “σανίδα” για ένα λεπτό κάθε μέρα…

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη που μπορεί να μας προσφέρει η σωματική άσκηση είναι, ως γνωστόν, η αύξηση της αντοχής μας κι η ενδυνάμωση. Η άσκηση της “σανίδας” είναι από τις ασκήσει που μπορούν να το εγγυηθούν. Ακόμη, όμως, κι αν κάνει κανείς μόνο αυτήν την άσκηση μπορεί να δει σημαντικές διαφορές στην καθημερινότητά του. Γιατί, λοιπόν, να τη δοκιμάσεις, έστω για μία εβδομάδα;

               01 Ταιριάζει σε κάθε ημερήσιο πρόγραμμα. Μιλάμε για μόλις ένα λεπτό, το οποίο μπορεί να ωφελήσει σημαντικά το σώμα μας κι αξίζει συγκριτικά με ό,τι άλλο θα κάναμε εκείνο το λεπτό. Κι είναι πάρα πολύ εύκολο να το “ξεκλέψουμε” από οποιοδήποτε άλλο κομμάτι της ρουτίνας μας. Μάλιστα, αντί να κάνουμε ασυναίσθητο scroll down στα social media, είναι πολύ πιο εποικοδομητικό!

               02 Γίνεται παντού. Κι όταν λέμε παντού, το εννοούμε. Στο σαλόνι, στο υπνοδωμάτιο, στο πάρκο ενώ κάνουμε την καθημερινή μας γυμναστική, ακόμη και στη δουλειά αν αυτό είναι εφικτό. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα στρώμα γυμναστικής κι ίσως και αυτό να είναι περιττό αν το πάτωμα είναι καθαρό.

               03 Μία τόσο απλή άσκηση ωφελεί ουσιαστικά. Ακόμη κι αν κάποιος είναι αρχάριος σε ό,τι αφορά τη σωματική άσκηση, ακόμη κι αυτό το ένα λεπτό μπορεί να γίνει μία καλή αρχή για όποιον θέλει σταδιακά να ενσωματώσει την άσκηση στην καθημερινότητά του.

               04 Και ναι, η διαφορά φαίνεται. Η “σανίδα” ενδυναμώνει τον κορμό και σύντομα αυτό αποδεικνύεται στην καθημερινότητά μας. Όσοι ήδη έχουν υιοθετήσει μία τακτική σωματική άσκηση στο πρόγραμμά τους, θα παρατηρήσουν μεγαλύτερα επίπεδα αντοχής στην προπόνησή τους. Ακόμη όμως και για όσους αρκούνται σε μία απλή κινητοποίηση, όπως το καθημερινό περπάτημα, θα διαπιστώσουν πως έχουν περισσότερη ενέργεια σε ό,τι κάνουν. Επίσης, το γεγονός πως για ένα λεπτό επικεντρωνόμαστε σε μία δραστηριότητα μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη στην πνευματική μας υγεία, καθώς μπορεί να λειτουργήσει ως μία μορφή διαλογισμού.

               05 Είναι ένας μικρός, αλλά σημαντικός στόχος. Έχουμε την τάση να βάζουμε μεγαλεπήβολους στόχους που, επειδή ως επί το πλείστον είναι απαιτητικοί, καταλήγουμε να τους παραμελούμε, αν όχι να τους εγκαταλείπουμε. Αυτή η τόσο απλή άσκηση, όμως, μπορεί να μας κάνει να αντιληφθούμε πως ο μεγάλος στόχος επιτυγχάνεται μόνο αν αφοσιωθούμε τους μικρότερους που οδηγούν σταδιακά σε αυτόν. Έτσι θα καταλάβουμε πως ακόμη κι οι μικρές νίκες, σε κάθε τομέα της ζωής μας, δεν παύουν να είναι νίκες!

               Αν δεν έχετε ξαναδοκιμάσει την άσκηση, το ιδανικό είναι να ξεκινήσετε με babysteps. Αυτό σημαίνει να ξεκινήσετε να κρατάτε τη στάση για περίπου 30 δευτερόλεπτα και σταδιακά να αυξήσετε το χρόνο στο ένα λεπτό. Αργότερα θα δείτε πως μπορείτε να κρατήσετε τη θέση με άνεση έως και δύο λεπτά όμως, όπως είπαμε, δεν είναι κακό να ξεκινάμε με μικρά και σταθερά βήματα!

               Πηγή: Pop Sugar

               Photo credits: Life With Kim, Net Doctor&The Doctor Weighs In

You may also like