Δουλεύεις τον Αύγουστο; 5 συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσεις για να διατηρήσεις την ενέργειά σου

Ανήκεις σε εκείνους που τελείωσε η καλοκαιρινή τους άδεια ή σε εκείνους που περιμένουν τον Σεπτέμβρη για να πάρουν το πρώτο καράβι και να ξεκουραστούν; Όποια και αν είναι η απάντηση, ένα είναι το σίγουρο:  ο Αύγουστος θα είναι γεμάτος δουλειά. Πριν ξεκινήσεις να γκρινιάζεις, διάβασε παρακάτω όλες τις συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσεις…και θα μας θυμηθείς!

Πες “ναι” σε ένα γεμάτο και υγιεινό πρωινό

Αν θέλεις να έχεις ενέργεια όλη μέρα και παράλληλα το μυαλό σου να παραμένει καθαρό και συγκεντρωμένο, τότε αυτό τον μήνα πρέπει να προσέξεις αρκετά τη διατροφή σου. Πριν φύγεις από το σπίτι ετοίμασε ένα γεμάτο πρωινό με τις αγαπημένες σου υγιεινές τροφές και ροφήματα και δώσε το σωστό boostστον οργανισμό σου. Το χρειάζεται!

Δώσε αρκετή σημασία στην ποιότητα του ύπνου

Αύγουστος είναι! Φυσικά θα βγεις και θα διασκεδάσεις, όμως δεν πρέπει να ξεχνάς ότι ο βραδινός ύπνος είναι αρκετά καθοριστικός για το πως θα είσαι την επόμενη μέρα. Φρόντισε να κοιμάσαι σωστά, τουλάχιστόν ένα 8ωρο και ξεκούρασε μυαλό και σώμα. Η απόδοση και η όρεξη σου την επόμενη ημέρα, θα είναι σε άλλα επίπεδα.

Να πίνεις αρκετό νερό μέσα στη μέρα

Δεν θα ήθελες η αφυδάτωση να σου χτυπήσει την πόρτα ενώ μπροστά σου έχεις μια ατελείωτη μέρα γεμάτη υποχρεώσεις και deadlines. Αν γενικά ξεχνάς να πίνεις νερό, χρησιμοποίησε ειδικά appsπου θα σου υπενθυμίζουν ότι πρέπει να πιείς νερό ή βάλε ένα παγούρι πάνω στο γραφείο και στο οπτικό σου πεδίο. Η αφυδάτωση φέρνει εξάντληση και υπνηλία, γι’ αυτό πιες νερό ΤΩΡΑ!

pexels.com

Κάνε μικρά breaks

Όταν νιώθεις ότι δεν έχεις ενέργεια ή ότι η έμπνευσή σου έχει μειωθεί αισθητά, κάνε ένα μικρό διάλλειμα. Βγες λίγο έξω, ανάπνευσε καθαρό αέρα και άφησε το μυαλό σου να πατήσει μόνο του το κουμπί της επανεκκίνησης.

Γυμνάσου πριν τη δουλειά

Ανάλογα το workout που ακολουθείς και τις αντοχές σου, κάνε γυμναστική πριν πας για δουλειά. Εκτός από τα θετικά στοιχεία που θα φέρει σε οργανισμό και σιλουέτα, θα σου δώσει την ενέργεια που χρειάζεσαι την υπόλοιπη μέρα.

Photo credits:  pexels.com

You may also like