Εννέα λόγοι που κάνουμε like στα Χριστούγεννα στο χωριό!

Παρόλο που η παροιμία λέει Χριστούγεννα στην πόλη και Πάσχα στο χωριό, φέτος λόγω κρίσης πολλοί είναι αυτοί που θα προτιμήσουν να περάσουν τις χριστουγεννιάτικες γιορτές στο χωριό, παρέα με τη γιαγιά και τον παππού. Μπορεί να ονειρευόσασταν Χριστούγεννα σε κάποια ευρωπαϊκή πόλη, όμως για φέτος τουλάχιστον το όνειρό σας αναβάλλεται, γιατί θα πρέπει να ανηφορίσετε για το όμορφο γραφικό χωριό σας. Άλλωστε τι Λωζάνη, τι Κοζάνη!

Αυτοί είναι οι 9 λόγοι για τους οποίους ψηφίζουμε «ναι» σε αυτή σας την απόφαση και κάνουμε like στα Χριστούγεννα στα ελληνικά χωριά!

1) Είναι ευκαιρία να έρθετε σε επαφή με την ελληνική φύση. Μπορεί να ονειρευτήκατε πολυκοσμία στους φωτισμένους δρόμους της Ευρώπης, όμως και ο πλάτανος στο χωριουδάκι σας εδώ που τα λέμε δεν είναι και τόσο άσχημος. Άσε που δεν σου έχει δοθεί η ευκαιρία να επισκεφθείς το χωριό σου τη χειμερινή περίοδο εδώ και χρόνια.
2) Θα ζήσετε παραδοσιακά οικογενειακά Χριστούγεννα και θα κάνετε στους γονείς σας το καλύτερο δώρο: λίγες ήσυχες οικογενειακές ημέρες που θα μπορούν να απολαύσουν απερίσπαστοι όμορφες στιγμές με τα εγγονάκια τους.
3) Βιώστε το εορταστικό κλίμα χωρίς την υπερβολή που το συνοδεύει συνήθως στις μεγάλες πόλεις. Άλλωστε αυτή η υπερβολή είναι και η αιτία που κάθε χρόνο ξοδεύετε τόσα πολλά χρήματα χωρίς να έχετε ξεκουραστεί και απολαύσει την ατμόσφαιρα πραγματικά.
4) Αλήθεια πόσο καιρό έχετε να χουχουλιάσετε αγκαλιά με την οικογένειά σας; Να η ευκαιρία! Μπορείτε να απολαύσετε πραγματικά ήσυχες οικογενειακές στιγμές δίπλα στο αναμμένο τζάκι, παίζοντας επιτραπέζια, συζητώντας και γελώντας χωρίς άγχος και χρονόμετρα.
5) Θα έχετε την ευκαιρία να ξεφύγετε για λίγο από την τεχνολογία. Απομακρύνετε τα laptop, netbooks, i-phones και αφοσιωθείτε στην επαφή με τη φύση και τα παιδιά σας. Θα σας κάνει καλό να νιώσετε ότι χάνετε την επαφή με το χρόνο και δεν έχετε κανένα deadline.
6) Είναι περισσότερες οι πιθανότητες να κάνετε Χριστούγεννα με χιόνι, ειδικά αν το χωριό σας βρίσκεται σε ορεινή τοποθεσία. Και επιπλέον, δε φοβάστε να αφήσετε τα παιδιά σας να το απολαύσουν ελεύθερα παίζοντας ανέμελα στην πλατεία του χωριού.
7) Θα γλιτώσετε πολλά, μα πολλά, περιττά έξοδα. Τα Χριστούγεννα στην πόλη στοιχίζουν τουλάχιστον τα διπλάσια από αυτά στο χωριό. Και συνήθως στην πόλη εκείνες τις μέρες παρακολουθείτε θεάματα που στην πραγματικότητα θα μπορούσατε να τα παρακολουθήσετε και άλλη στιγμή. Τα Χριστούγεννα είναι οικογενειακά.
8) Θα έχετε την ευκαιρία να συναντηθείτε με παλιούς φίλους και συμμαθητές και να θυμηθείτε όμορφες στιγμές που περάσατε μαζί τους. Αν έχετε παιδιά θα μπορείτε να τις διηγηθείτε και στα παιδιά σας.
9) Θα πάρετε μια γερή δόση από το χωριό και από τις γεύσεις του. Κακά τα ψέματα, το ζεστό ψωμί από το χωριό, οι παραδοσιακές βασιλόπιτες της γιαγιάς και τα τοπικά εδέσματα που η γιαγιά σας με χαρά θα σας έχει ετοιμάσει είναι μπροστά σας και μπορείτε ελεύθερα να υποκύψετε στο άρωμα και τη γεύση τους.

You may also like