Η Επικοινωνία από την πλευρά του Άνδρα


Τα σχετικά ανέκδοτα έχουν μια δόση αλήθειας: πολλοί άνδρες επικοινωνούν κυρίως με μονοσύλλαβες λέξεις παρά με ολοκληρωμένες κουβέντες. Μπορεί μεν να σας ελκύει ο τύπος του δυνατού και λιγομίλητου άνδρα, αλλά από την άλλη δεν είναι ευχάριστο  να μην καταλάβετε τι σκέφτεται. Γιατί δεν σας λέει πώς πέρασε στη δουλειά; Όταν τσακωθήκατε για τους λογαριασμούς, γιατί μετά δεν έβγαλε λέξη; Αναζητήστε τα μη-λεκτικά σημάδια… και αναγνωρίστε ότι κάποιες φορές η καλύτερη τακτική είναι, να δεχθείτε τη σιωπή του.

Μάθετε τη γλώσσα του

Στις  διαφωνίες, οι περισσότεροι άνδρες προτιμούν να εκθέτουν την άποψή τους όσο πιο περιεκτικά και αποτελεσματικά γίνεται. Δεν θέλουν να μιλούν για τα συναισθήματα τους-προτιμούν να βρίσκουν μια εφικτή λύση στο πρόβλημα και να κλείνει εκεί το θέμα. Αυτός ο τρόπος επικοινωνίας δεν μπορεί να εφαρμοστεί παντού, αλλά μερικές φορές είναι καλό να μαθαίνετε από αυτή την αντιμετώπιση.Όσο πιο πολύ κρατάει μια κουβέντα, τόσο πιο πιθανό είναι να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις και κάποιος να πληγωθεί. Προτιμήστε λίγα λόγια και με καλό τρόπο και την αστείρευτη ενέργειας σας, χαρίστε την σε πιο θετικές δραστηριότητες, με τις οποίες περνάτε και καλά.

Παρατηρήστε τις πράξεις του

Δεν χρειάζεται να στενοχωριέστε γι΄αυτή τη λεπτή διαφορά στον τρόπο με τον οποίον επικοινωνείτε. Μπορεί οι άνδρες να μη δανείζονται σχεδόν τίποτα από το πλούσιο συναισθηματικό μας ρεπερτόριο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχουν τρόπους να εκφράζουν οικειότητα. Ανεπαίσθητες πράξεις, όπως το να σας πιάνει το χέρι την ώρα που περνάτε απέναντι το δρόμο, ή το να βαδίζει στην έξω πλευρά του πεζοδρομίου, όλα αυτά είναι τρόποι για να εκφράζει τα συναισθήματα του για εσάς. Γι΄αυτόν, οι πράξεις είναι καλύτερες απο τα λόγια. Μπορεί να μη γράφει ωραία ποιήματα, αλλά αν σας τηλεφωνεί όταν ξέρει ότι θα αργήσει ή θυμάται ποιο φαγητό σας αρέσει να παραγγέλνετε απ’ έξω, αναγνωρίστε ότι πίσω από αυτές τις πράξεις κρύβεται η φράση ¨Νοιάζομαι για σένα και θέλω να σε φροντίσω¨.

60dbbbbc0986e3066c9578eae6d560f6Παρατηρήστε το σώμα του

Οι λεκτικοί διαξιφισμοί είναι αναπόφευκτοι, αλλά μπορείτε να μειώσετε  τη συχνότητα τους αν συντονιστείτε με το δικό του τρόπο επικοινωνίας.Όταν είναι κακοδιάθετος, φαίνεται, δεν χρειάζεται να σας το πει. Αυτό που νιώθει συνήθως θα είναι εμφανές κάπου στο σώμα του: θα έχει σφιγμένα τα χέρια του σαν μπάλα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, μην επεμβαίνετε και τα κάνετε χειρότερα, όπως με το να τον πιέσετε να επικοινωνήσει μαζί σας . Όλες έχουμε κάνει αυτό το λάθος. Στις φίλες μας, αυτός είναι ένας σίγουρος τρόπος να τις κάνουμε να ανοιχτούν, αλλά ο σύντροφός μας μάλλον θα ενοχληθεί και θα αποσυρθεί εντελώς. Ο σύντροφός σας μπορεί να μη σας απαντήσει με λόγια, αλλά ίσως σας απαντήσει με σεξ. Για να το πω αλλιώς, μη θεωρήσετε ότι, αν έχει κακή διάθεση, το σεξ αποκλείεται. Ίσα ίσα, μπορεί να είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται για να επικοινωνήσετε…

You may also like