Ερευνητές αποκαλύπτουν το είδος διατροφής που αυξάνει την αντοχή

Η αντοχή και η βελτίωσή της είναι ένα θέμα που απασχολεί όχι μόνο επαγγελματίες αθλητές αλλά και καθημερινούς ανθρώπους που ψάχνουν για να βελτιώσουν αυτό το πολύ σημαντικό κομμάτι της φυσικής τους κατάστασης. Πέρα από τις ασκήσεις που στοχεύουν σε αυτό ακριβώς το αποτέλεσμα, ερευνητές του Saint Louis University διεξήγαγαν έρευνα για να βρουν ποιο είδος διατροφής παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό και το πού κατέληξαν θα σας καταπλήξει. Η’ μήπως όχι;

Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of the American College of Nutrition ανέδειξε “νικήτρια” την κλασική μας αγαπημένη, μεσογειακή διατροφή. Πρόκειται για τη διατροφή που βασίζεται στα φρούτα, τα λαχανικά, το ελαιόλαδο και τους ξηρούς καρπούς, ενώ το κόκκινο κρέας, η ζάχαρη και τα κορεσμένα λιπαρά τείνουν να αποφεύγονται.

To Science Daily αναφέρει χαρακτηριστικά τα λόγια του ερευνητή και καθηγητή διατροφής και διαιτητικής Edward Weiss:

“Πολλά μεμονωμένα θρεπτικά συστατικά στη Μεσογειακή διατροφή βελτιώνουν την απόδοση της άσκησης κατευθείαν ή μέσα σε μερικές μέρες. Γι’ αυτό, έχει λογική ένα ολόκληρο μοτίβο διατροφής που περιλαμβάνει αυτά τα θρεπτικά συστατικά να είναι επίσης γρήγορο στο να βελτιώνει την απόδοση”

O καθηγητής σχολίασε, επιπλέον, την αλλαγή των αποτελεσμάτων όταν οι συμμετέχοντες της έρευνας έπαψαν να έχουν τη Μεσογειακή διατροφή.

“Ωστόσο, αυτά τα οφέλη χάνονταν γρήγορα όταν γινόταν η αλλαγή σε Δυτική διατροφή, υπογραμμίζοντας τη σημασία της μακροχρόνιας προσκόλλησης στη Μεσογειακή διατροφή”

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι, μετά από τη Μεσογειακή διατροφή , ο χρόνος τρεξίματος 5Κ (αγώνας μακράς απόστασης) ήταν κατά 6% πιο γρήγορος σε σχέση με μετά τη Δυτική.

Επομένως, έχουμε άλλον έναν λόγο να υιοθετήσουμε την -ήδη γνωστή ως υγιεινή- Μεσογειακή διατροφή.

You may also like