Εσείς θα βαφτίζατε το παιδί σας… Quill;

Ειδικά χάρη στις ταινίες της, το fandom της Marvel Comics έχει αυξηθεί σχεδόν με γεωμετρική πρόοδο τα τελευταία χρόνια και φυσικά η προτίμηση αυτή εκδηλώνεται σχεδόν παντού. Οι fans δηλώνουν φανερά την προτίμησή τους είτε με απόκτηση συλλεκτικών comic books και φιγούρων των ηρώων της είτε με προϊόντα merchandise όπως κούπες και ρουχισμό. Αυτή η προτίμηση τπ τελευταίο διάστημα παίρνει τώρα άλλες προεκτάσεις καθώς φαίνεται πως τα ονόματα των αγαπημένων super heroes προτιμώνται από νέους… γονείς!

Συγκεκριμένα, μέσα στο 2017 πολλοί γονείς επέλεξαν να βαφτίσουν τα παιδιά τους με ονόματα που παραπέμπουν στους διάσημους υπερήρωες. Πρώτο στη λίστα έρχεται το όνομα Parker (ναι, ναι, ακριβώς όπως ο Peter Parker/ Spider-Man!) που δόθηκε σε 1.487 κορίτσια και σε 4.346 αγόρια. Δεύτερο έρχεται το “κοσμικό” όνομα του Deadpool, καθώς 899 αγοράκια πήραν το όνομα Wade και στην Τρίτη θέση έρχεται για τα κοριτσάκια το Natasha, το όνομα της Black Widow.

Δείτε τώρα πως ακριβώς προχωράει η λίστα της Αμερικανικής Υπηρεσίας Ασφάλισης…

  • Το όνομα Pepper (της αγαπημένης του Tony Stark/ Iron Man, Pepper Potts) δόθηκε σε εκατόν είκοσι ένα κορίτσια κι επτά αγόρια.
  • Πέντε κορίτσια και ενενήντα ένα αγόρια πήραν το όνομα του Loki του, αντιήρωα (υιοθετημένου!) αδερφού του Thor.
  • Εξήντα τρία κορίτσια βαφτίστηκαν Valkyrie (βλ. “Thor: Ragnarok”)
  • Τριάντα εννέα αγόρια πήραν το επίθετο του alter ego του Hulk, Banner (μάλλον το Bruce ακουγόταν στους γονείς πολύ… DC!)
  • Εννέα κοριτσάκια και είκοσι οκτώ αγοράκια πήρα το όνομα ενός Φύλακα του Γαλαξία, του… Rocket!
  • Το δε “γήινο” όνομα του αρχηγού των Φυλάκων, StarLord, ενέπνευσε τους γονείς πέντε κοριτσιών και δεκαπέντε αγοριών να βαφτίσουν τα παιδάκια τους Quill.
  • Έξι αγοράκια πήρα το όνομα Hawkeye – λες να πάρουν και τη χάρη;

Να σημειώσουμε επίσης πως εικοσιένα κοριτσάκια και είκοσι εννέα αγοράκια πήραν το όνομα της εταιρείας, δηλαδή της Marvel, με το όνομα να αναμένεται να γίνει πιο δημοφιλές όταν το 2019 βγει η ταινία της Captain Marvel. Φυσικά εξίσου δημοφιλές μπορεί να γίνει και το “κλασσικό” όνομα Carol, με έμπνευση το alter ego της Captain Marvel, της πιλότου Carol Danvers.

Στη λίστα (για την ώρα, τουλάχιστον) δεν εμφανίζονται τα ονόματα Shuri (βλ. “Black Panther”, Phil Coulson (ο αγαπημένος πράκτορας της S.H.I.E.L.D.!) αλλά και του τρελού τιτάνα, του Thanos! Αν και… ειλικρινά, ποιος τρελός θα έδινε το όνομα ενός villain στο παιδί του;

Βέβαια, αυτή η μόδα με ονόματα εμπνευσμένα από διάσημα franchise δεν είναι ιδιαίτερα άγνωστη στο εξωτερικό. Για την ακρίβεια, στις αρχές του 2000 πολλοί γονείς έδωσαν στα παιδιά τους ονόματα χαρακτήρων του Harry Potter, τα οποία ήταν κάπως πιο παραδοσιακά – με μόνες εξαιρέσεις ίσως τα ονόματα Luna και Draco.

Και ξαναρωτάω… εσείς θα δίνατε ένα τέτοιο όνομα στο παιδί σας; Προσωπικά μου αρέσει πολύ η ιδέα του Parker που κέρδισε την “κούρσα”, ενώ δε θα απέκλεια και το όνομα Skye (βλ. “Agents Of S.H.I.E.L.D.”!), αλλά και το Logan του Wolverine!

(What??? Είναι χαριτωμένα!)

You may also like