Ηλιοθεραπεία στο σπίτι; Τα οφέλη της στην υγεία μας

Ο καιρός όσο περνούν οι μέρες γίνεται πιο ζεστός και ο ήλιος πιο δυνατός. Ήδη πολλοί από εμάς έχουμε αρχίσει δειλά – δειλά την ηλιοθεραπεία στο μπαλκόνι ή στον κήπο μας και δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή από το να μάθουμε μαζί τα οφέλη της ηλιοθεραπείας στην υγεία μας.

  1. Ενισχύει την καλή διάθεση

Κι όμως ο ήλιος μας κάνει πιο ευτυχισμένους. Έρευνες έχουν δείξει ότι το ηλιακό φως διεγείρει τους αισθητήρες στον αμφιβληστροειδή που ρυθμίζουν τον ρολόι του σώματος. Και στη συνέχεια αυτό ρυθμίζει την ποσότητα της μελατονίνης, η οποία είναι η ορμόνη του ύπνου. Όταν μειώνεται μπορεί να προκαλέσει και κατάθλιψη ή άλλες νόσους. Ηλιοθεραπεία = ευτυχία!

  • Κάνει καλό στα οστά

Σύμφωνα με έρευνες έχει αποδειχτεί ότι ο ήλιος κάνει καλό στα οστά, ιδιαίτερα στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.  Η βιταμίνη Dδιεγείρει την απορρόφηση του ασβεστίου από τα οστά ενώ τα υψηλά επίπεδα στο αίμα, σχετίζονται με αρκετά χαμηλό ποσοστό όσον αφορά τα κατάγματα.

  • Αυξάνει την ερωτική διάθεση

Κι όμως η ηλιοθεραπεία μπορεί να κάνει καλό στη λίμπιντο. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα επίπεδα της ορμόνης τεστοστερόνη όταν κάνεις συχνά ηλιοθεραπεία είναι μεγαλύτερα από την περίοδο που δεν κάνεις καθόλου.

  • Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου

Όπως είπαμε και παραπάνω όταν το σώμα εκτίθεται στον ύπνο, παράγεται μελατονίνη, η ορμόνη που βοηθά να κοιμόμαστε καλύτερα. Αν θες λοιπόν ποιοτικό ύπνο, γρήγορα ηλιοθεραπεία!

  • Βοηθά στη θεραπεία της ψωρίασης

Η σωστή ηλιοθεραπεία μπορεί να κάνει καλό στην επιδερμίδα σου και συγκεκριμένα αν πάσχεις από ψωρίαση, θα δεις μεγάλη αλλαγή. Ο ήλιος είναι αρκετά θεραπευτικός όσον αφορά την ψωρίαση ενώ μελέτες σε ανθρώπους έδειξαν ότι μέσα σε 4 εβδομάδες ηλιοθεραπείας, η όψη της επιδερμίδας τους βελτιώθηκε εντυπωσιακά.

Μην ξεχάσεις αντηλιακό και γυαλιά ηλίου, ε;

Photo credits: INSTAGRAM @bottegaveneta

You may also like