Ημέρα της Γης: Πρεμιέρα του Ντοκιμαντέρ «Jane Goodall: The Hope»

Το επόμενο κεφάλαιο του έργου της Δρ. JaneGoodall, που εδώ και 4 δεκαετίες αποτελεί πρότυπο ακτιβισμού έχοντας επαναπροσδιορίσει την οικολογία και την προστασία της άγριας ζωής, κάνει πρεμιέρα σήμερα στο National Geographic.

Σε μία εποχή όπου οι άνθρωποι του σύγχρονου κόσμου έχουν ανάγκη τηνελπίδα περισσότερο από ποτέ, το National Geographic γιορτάζει την Ημέρα της Γης με ένα θεματικό πρόγραμμα, που έχει σκοπό να αφυπνίσει την αγάπη μας για τα ζώα και να κινητοποιήσειδράσεις, για την προστασία της Γης, τώρα αλλά και στις επόμενες γενιές.

Το ντοκιμαντέρ «Jane Goodall: The Hope»,αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο η Δρ. Goodall,μέσα από τα ταξίδια της, έχει καταφέρει να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τις επόμενες γενιές.«Η ανάγκη να προστατεύσουμε τον πλανήτη μας, δεν υπήρξε ποτέ πιο άμεση. Αξιοποιούμε την 50ηεπέτειο της Ημέρας της Γης ως μία ευκαιρία για να εμπνεύσουμε τους τηλεθεατές μέσα από τα θαύματα του πλανήτη και τα απίστευτα είδη που κατοικούν σε αυτόν», δήλωσε η Courtney Monroe, πρόεδρος του National Geographic Global Television Networks.

Το θεματικό πρόγραμμα για την Ημέρα της Γης κορυφώνεται με την πρεμιέρα του«Jane Goodall: The Hope», σήμερα στις 21.00, στο National Geographic. Το συγκλονιστικό, δίωρο ντοκιμαντέρ, αναδεικνύει την τεράστια κληρονομιά της Δρ. Goodall, η οποία εδώ και 4 δεκαετίεςέχει επαναπροσδιορίσει την οικολογία και την προστασία της άγριας ζωής μέσω των καινοτόμων προσεγγίσεών της, καθιστώντας την παγκόσμιο πρότυπο ακτιβισμού.Το ντοκιμαντέρ περιγράφει τη δομή και τη φιλοσοφία της πολιτιστικής κοινότητας «Tacare» του Ινστιτούτου Jane Goodall (JGI), το πρόγραμμα ενδυνάμωσης νέων «Roots & Shoots».Αυτή είναι η ιστορία μίας αξιοθαύμαστης γυναίκας, που τόλμησε να οραματιστεί έναν καλύτερο κόσμο και τα κατάφερε!

Με αφετηρία το κλείσιμο της βραβευμένης ταινίας ντοκιμαντέρ «JANE», του National Geographic το 2017, το «Jane Goodall: The Hope», ακολουθεί την Δρ. Goodallστα αλλεπάλληλα ταξίδια της, καταγράφονταςτην αδιαπραγμάτευτη αφοσίωση και αποφασιστικότητά της να μεταδώσει το μήνυμα της ελπίδας. Το ντοκιμαντέρ προβάλει την καθοριστική αλλαγή της Goodall από επιστήμονα σε εμπνευσμένη ακτιβίστριακαι ηγετική προσωπικότητα γιατηνκαθολικήπροστασία του πλανήτη. Μέσα από  μία εκτενή συλλογή φωτογραφιών και αρχειακού υλικού, το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει πώς το πάθος της για την άγρια ζωή και το ισχυρό κίνητρό της επικράτησαν, καθιστώντας την ως μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες για την προστασία της άγριας ζωής.

Επεκτείνοντας την έρευνα στο παρελθόν της Δρ. Goodall και αναδεικνύοντας τους τρόπους με τους οποίους εκείνη άλλαξε τον κόσμο, το ντοκιμαντέρ φιλοξενεί τον Δούκα του Sussex, Πρίγκιπα Harry, ηγετική προσωπικότητα για την προστασία της φύσης, αλλά και άλλων παγκόσμιων περιβαλλοντικών θεμάτων. Επίσης, παρουσιάζει αποκλειστικές συνεντεύξεις, όπως αυτή με τον James Baker, πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, που έλαβε το πρώτο βραβείο διεθνούς περιβαλλοντικής προστασίας από το Ινστιτούτο Jane Goodall (JGI) για το έργο του σχετικά με τους χιμπατζήδες. Ακόμη, το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει συνεντεύξεις με τον Δρ. Richard Wrangham, καθηγητή Βιολογικής Ανθρωπολογίας στο πανεπιστήμιο Harvard, που ίδρυσε το πρόγραμμα Kibale Chimpanzee Project, μαζί με τον Δρ. Francis Collins, διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (NIH), ο οποίος πρωτοστάτησε στην απόσυρση όλων των κυβερνητικών ερευνών στους χιμπατζήδες μέσω του NIH, μετά από επικοινωνία του με την Goodall. Τέλος, στο ντοκιμαντέρ εμφανίζεται και ο παγκοσμίου φήμης Δρ. Robert Gallo, συνιδρυτής και διευθυντής του Ινστιτούτου Ανθρώπινης Ιολογίας, που ανακάλυψε το 1984 μεταξύ άλλων τον ιό του HIV που προκαλεί την ασθένεια του AIDS.

Το National Geographic είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV, Wind Vision.

Εξερευνήστε το πρόγραμμα για την «Ημέρα της Γης» στο natgeotv.com/gr/special/earth-day

You may also like