Η άνοιξη έρχεται, ας μπούμε σε φόρμα

Είναι καιρός λοιπόν να ενεργοποιηθούμε και να προγραμματίσουμε σωστά τον χρόνο μας, ώστε να μην κάνουμε skip την λέξη αθλούμαι καθημερινά. Δεν υπάρχει πλέον χώρος για δικαιολογίες ότι δεν περισσεύει χρόνος. Ανοίξτε το ημερολόγιο σας και βάλτε ένα καινούργιο στόχο για την επόμενη σεζόν! Το καλοκαίρι δεν θα αργήσει να έρθει, το συνειδητοποιήσαμε με τον ερχομό της Άνοιξης και είναι αυτό που περιμέναμε με χαρά. Ωστόσο, η καλή υγεία και η όμορφη αισθητική απαιτούν δουλειά και όρεξη… Η άνοδος της θερμοκρασίας βοηθάει στην καλή ψυχολογία και στην εκκίνηση νέων δραστηριοτήτων. Ας αρχίσουμε να στοχεύουμε και να ανεβάσουμε τον πήχη της προσπάθειας μας λίγο παραπάνω. Όλοι αν προσπαθήσουμε μπορούμε. Τρείς επιλογές άσκησης που θα σας αφυπνίσουν αυτή την εποχή.

Yoga Νίντρα

Υπάρχει μια μέθοδος που αφυπνίζει τη σωματική, νοητική και συναισθηματική αναζωογόνηση. Συγχρόνως όμως, συμβάλλει στην αλλαγή της συνειδητότητας, με αφορμή την χαλάρωση, την αυτοθεραπεία, την εξελιξη της της δημιουργικότητας. Διεισδύει στον χώρο του υποσυνείδητου και του υπερσυνείδητου και κάνουν αλλαγές στη ζωή. Στη διάρκεια μιας συνεδρίας Γιόγκα Νίντρα αυτό που θα ανακαλύψετε είναι τα στάδια της επίγνωσης από όλα τα στάδια της ύπαρξης. Ο άνθρωπος είναι ένα σύνολο: σώμα, ενέργεια, συναίσθημα, σκέψη. Είναι καιρός, είτε έξω στην εξοχή είτε σε ένα κλειστό χώρο να απελευθερωθείτε και να ξεμπλοκάρετε από όλες τις εντάσεις.

Κολύμπι

Αν είστε fan της θάλασσας και θέλετε να κάνετε ένα come back, τώρα είναι ο καιρός! Χρειάζεται θάρρος για την πρώτη βουτιά, αν το πιστέψετε θα τα καταφέρετε. Αυτό που σίγουρα θα νιώσετε μετά, είναι η πλήρης ανανέωση και ευεξία. Ωστόσο, χρειάζεται να είστε οργανωμένοι αφού βγείτε από την θάλασσα, όπως για παραδείγματος χάριν, να φορέσετε τα κατάλληλα ρούχα για να ζεσταθείτε, ώστε να μην διατρέξετε τον κίνδυνο της υποθερμίας, επειδή τα νερά είναι κρύα αρκετά. Λίγο περπάτημα θα σας κάνει καλό για να βρείτε ξανά την ισορροπία σας.

unsplash.com/@haleyephelps
Jogging

All time classic! Δεν υπάρχει καλύτερη θερμοκρασία από αυτή που διανύουμε για τρέξιμο. Ούτε κρύο ούτε ζέστη. Θέληση και όρεξη είτε είναι σε ένα διάδρομο ή ακόμη καλύτερα έξω στη φύση. Αναπνοές και άσκηση για το μυοκάρδιο θα είναι το κίνητρο για περισσότερη άθληση. Φυσικά και το κομμάτι του fitness είναι κινητήριος δύναμη για να επανέλθουμε στα σωστά κιλά για το καλοκαίρι. Οι ατασθαλίες του χειμώνα τερματίζουν και «μπαίνουμε σε φόρμα» για να έχουμε την αισθητική που θέλουμε.

Με λίγο παραπάνω κόπο όλα θα τα πετύχουμε!

Featured image: unsplash.com/@brucemars

Πηγή: Valerie Saler. Ο ύπνος που σε ξυπνάει. Γιόγκα Νίγκρα. Εκδόσεις – Κέδρος.

You may also like