Η Ακαδημία Κινηματογράφου προσθέτει νέα κατηγορία Όσκαρ

Τα Όσκαρ έχουν βρεθεί κατά καιρούς στο στόχαστρο των πυρών του κόσμου για ποικίλους λόγους, με πιο πρόσφατο την απουσία αγαπημένων ταινιών των φαν που η Ακαδημία Κινηματογράφου δε θεωρεί ότι αξίζουν συμμετοχής. Έτσι ταινίες, όπως οι Avengers (που είχαν 1,5 δισεκατομμύρια στο box office)πάντοτε κατέληγαν εκτός της περίφημης λίστας των Βραβείων, παρόλο που είχαν κατακτήσει τις καρδιές των θεατών απ’ όλες τις χώρες του κόσμου.

Το παραπάνω, όμως, είναι κάτι που θα αλλάξει πολύ σύντομα, αφού η Ακαδημία αποφάσισε την εισαγωγή μίας νέας κατηγορίας με όνομα «Outstanding Achievement in Popular Film». Προς το παρόν, δεν έχουν διευκρινιστεί λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μια ταινία για να συμπεριληφθεί στην κατηγορία ή τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί για να θεωρηθεί «δημοφιλής».

Άλλες αλλαγές που ανακοίνωσε ότι θα υιοθετήσει η Ακαδημία είναι να μικρύνει το χρόνο των Βραβείων στις 3 ώρες αλλά και η διεξαγωγή τους νωρίτερα,στις 9 Φεβρουαρίου. Η αλλαγή θα εφαρμοστεί κατά τη διάρκεια της 92ης απονομής το 2020.

Η πιο αμφιλεγόμενη αλλαγή είναι αυτή που ανακοίνωσε το Board of Governors. Αυτή ορίζει ότι συγκεκριμένες κατηγορίες θα παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια των διαφημιστικών διαλειμμάτων και το υλικό θα επεξεργάζεται και θα προβάλλεται αργότερα κατά τη διάρκεια της μετάδοσης.

Η βραδιά τωνΒραβείων τα τελευταία χρόνια έχει πέσει σημαντικά στις προτιμήσεις του κοινού, με το 2016 να είχε 34,4 εκατομμύρια τηλεθεατές και το 2017 32,9 εκατομμύρια. Το 2018 ήταν η χειρότερη χρονιά από άποψη τηλεθέασης, αφού το ποσό έπεσε κατά 19% από την προηγούμενη χρονιά, φτάνοντας στα 26,5 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Ίσως, οι νέες τροποποιήσεις που θα κάνει να βάλουν ένα τέλος σε αυτή τη συνεχόμενη κάθοδο της τηλεθέασης.

You may also like