Η Γαβριέλα παρουσιάζει τα κοσμήματα της… Μην τα δαγκώσετε, φορέστε τα!

Ήταν ένα ήρεμο απόγευμα σαν όλα τα άλλα που ξεκίνησα για να πάω να πάρω συνέντευξη στη Gcreations ή μάλλον στη Γαβριέλα που φτιάχνει κοσμήματα, εντελώς έξω από ότι έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε. Τα κοσμήματα της,  δεν ξέρεις αν πρέπει να τα φας ή να τα φορέσεις . Είναι φτιαγμένα , σε σχέδια φαγητών και γλυκών και τόσο γλύκα…όσο και η ίδια. Πρόκειται για ένα κορίτσι μόλις 23 ετών , γεμάτο θετική ενέργεια και ταλέντο !

Αυτή είναι η Γκάμπυ, υπέροχη όπως οι γεμάτες σαντιγί κορνίζες της.

The K-magazine: Πριν αρχίσουμε να μιλάμε για την δουλειά σου θα ήθελες να μου δώσεις ένα «μικρό βιογραφικό», να μου πεις λίγα λόγια για τον εαυτό σου;
Γαβριέλα: Από τότε που με θυμάμαι, πάντα έφτιαχνα διάφορα πράγματα, όχι απαραίτητα κοσμήματα, μικρές κατασκευές ή ζωγράφιζα. Ξεκίνησα όμως να φτιάχνω πράγματα σε ποσότητα στα μέσα του λυκείου, δηλαδή έπαιρνα ποτήρια, βαζάκια, ή γενικά γυάλινα αντικείμενα και τα ζωγράφιζα ή τα διακοσμούσα. Σε ό,τι αφόρα στις σπουδές μου, πέρασα στην πρώτη μου επιλογή στο Βιολογικό Αθηνών, όπου ξεκίνησα, παρακολούθησα, έχω περάσει κάποια μαθήματα, αλλά στη πορεία άρχισα να ασχολούμαι εντατικά με τα κοσμήματα και την άφησα. Ελπίζω όμως ότι κάποια στιγμή θα την τελειώσω μάλλον για να έχω ένα πτυχίο.

The K-magazine: Πως ξεκίνησες να φτιάχνεις κοσμήματα;
Γαβριέλα: Μετά  τα γυάλινα βάζα, πήρα κάποιες χάντρες για να παίξω αλλά δεν μου άρεσε. Μετά όμως αγόρασα τον πηλό, ο οποίος είναι το βασικό υλικό που χρησιμοποιώ. Βλέποντας στο ίντερνετ φωτογραφίες από κοσμήματα και διάφορα γλυκάκια, όταν κατάλαβα τι είναι, είδα ότι “είχα” το υλικό και ξεκίνησα τον Αύγουστο του 2008. Τότε έλειπαν όλοι και πέρασα μία εβδομάδα κλεισμένη μέσα στο σπίτι να φτιάχνω συνέχεια πράγματα. Έδωσα πολλά από αυτά σαν δωράκια σε φιλές, είδα ότι άρεσαν και μετά το συνέχισα. Με τον καιρό ξεκίνησα να φτιάχνω πιο περίεργα σχέδια, αλλά δέχομαι και παραγγελίες, για παράδειγμα μία κοπέλα μπορεί να μου ζητήσει να της φτιάξω κάτι και αυτό μετά εμένα να με πάει παραπέρα.

The K-magazine: Από πού προέρχονται οι ιδέες για τις δημιουργίες σου;
Γαβριέλα:Από φαγητά και γλύκα όπως φαίνεται. Εμπνέομαι γενικά από ό,τι βλέπω και θέλω να φάω ή θέλουν να φάνε οι άλλοι. Μερικές φορές μπορεί να σκεφτώ κάτι και να το φτιάξω μόνο για να δω αν μπορώ να τα καταφέρω. Αν και όταν ξεκίνησα να φτιάχνω έκανα πιο gothic κοσμήματα με δαντέλες, που ήταν κυρίως τσόκερ, περικάρπια και δαχτυλίδια. Αλλά θεωρώ ότι είναι πιο δημιουργικό να πάρεις ένα ατόφιο κομμάτι πηλού και να το φτιάξεις από την αρχή.

The K-magazine: Γενικά με τι άλλα υλικά έκτος από τον πηλό ασχολείσαι;
Γαβριέλα: Έχω ασχοληθεί με παρά πολλά υλικά, αλλά δεν έχουν πετύχει όλα. Αυτή την περίοδο ασχολούμαι, φυσικά με τον πηλό, το υγρό γυαλί…Οι κορνίζες που φτιάχνω  είναι σαν να έχουν σαντιγί με γλύκα επάνω. Τα scrub book που είναι επίσης κάτι νέο που ξεκίνησα. Για το καλοκαίρι σκέφτομαι να αρχίσω να διακοσμώ κάποια σανδάλια ή σαγιονάρες αλλά αυτό είναι στο μακρινό μέλλον.
The K-magazine:Πόσο δύσκολο ήταν να “επικοινωνήσεις” τα κοσμήματα σου στον κόσμο;
Γαβριέλα: Όταν ξεκινάς κάτι έχει πολλή δουλειά, πέρα από τον χρόνο και τα υλικά για να τα φτιάξεις, πρέπει να ασχοληθείς πολύ για να το στήσεις όμορφα. Και ο άλλος που δεν έχει τη δυνατότητα να το δει από κοντά, πέρα από κάποιες φωτογραφίες και την περιγραφή  που έχεις γράψεις από κάτω, θα πρέπει να μπορεί να καταλάβει τι είναι αυτό που βλέπει. Γενικά όμως για να δείξεις την δουλειά σου στον κόσμο,  αν το αγαπάς δεν φαίνεται δύσκολο. Έτσι το να τρέχεις σε εκθέσεις ή να μιλάς συνέχεια με άτομα μέσω ίντερνετ,  ίσως για κάποιους να ήταν δύσκολο ή βαρετό, αλλά εμένα μου αρέσει.

 

 

 

The K-magazine:Ποια είναι η ανταπόκριση των πελατών σου στα σχέδια σου; Ή πως αντιδρούν κάποιοι που τα βλέπουν για πρώτη φορά;
Γαβριέλα: Είτε τα βλέπουν πρώτη φορά στο ίντερνετ είτε σε έκθεση, η αντίδραση είναι αρκετός ενθουσιασμός και χαρά. Και αν και το έχω ζήσει πολλές φορές αυτό , χαίρομαι και εγώ το ίδιο μαζί τους, γιατί για μένα δεν είναι δεδομένο. Συνήθως με ρωτάνε αν τρώγονται, όποτε στις εκθέσεις έχω κάτι που πάντα τρώγεται . Επειδή είναι περιορισμένο το κοινό που μπορεί να τα φορέσει, ενθουσιάζονται και μπορεί να μην αγοράσουν, αλλά με χαροποιεί το γεγονός ότι αρέσουν.


The K-magazine: 
Εκτός από τα κοσμήματα, φτιάχνεις και κάποια καλλυντικά, μίλα μου για αυτό. Τι είναι; Σκάφτεσαι να το επεκτείνεις και αλλά προϊόντα;
Γαβριέλα: Τα μόνα καλλυντικά που έχω φτιάξει είναι τα body scrub, τα οποία είναι από φυτικά υλικά, το βασικό υλικό είναι η ζάχαρη και γενικότερα είναι καλύτερο να χρησιμοποιείς ένα scrub που το έχεις φτιάξει από ένα έτοιμο, γιατί τα έτοιμα έχουν μέσα και συντηρητικά. Γιατί ακόμα και τα αιθέρια έλαια, που βάζω, είναι φυτικής προέλευσης. Μπορούν να διαρκέσουν στο ψυγείο 2 μήνες, ίσως και παραπάνω. Ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον να φτιάξω κάποιο lip balm ή κάποιο βερνίκι νυχιών.

The K-magazine:Τι έχεις στα σχέδιά σου να μας ετοιμάσεις για το χειμώνα που έρχεται;
Γαβριέλα:Αυτή τη περίοδο φτιάχνω περισσότερο δαχτυλίδια από εικόνες με υγρό γυαλί. Στο μέλλον θα ήθελα να κάνω μία σειρά κοσμημάτων από σχέδια λουλουδιών, τρισδιάστατα σε σκουλαρίκια, δαχτυλίδια και κρεμαστά. Σίγουρα θα κάνω Χριστουγεννιάτικα κοσμήματα τα οποία θα δείτε όταν πλησιάζουμε στη περίοδο των εορτών.

The K-magazine: Θα υπάρξει κάποια έκθεση που μπορούμε να σε βρούμε σύντομα; Πού μπορούμε να σε βρούμε και με ποιούς τρόπους μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σου για να αγοράσουμε τα κοσμήματα;
Γαβριέλα: Προς το παρόν δεν έχω κανονίσει κάτι, μπορεί όμως να προκύψει στο μέλλον και τότε θα το ανακοινώσω στη σελίδα μου στο Facebook. ( www.facebook.com/unique.g.creations) Σίγουρα η έκθεση είναι πολύ καλύτερη αλλά ότι θέλει κάποιος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου και στο facebook και στη σελίδα μου στο Esty (www.GabriellesCreations.etsy.com) αλλά και στο mail μου ([email protected] ).

You may also like