Η ευτυχία βρίσκεται (και) στις λεπτομέρειες…

Αποδεικνύεται πως όταν κάνουμε μικρές, ρομαντικές χειρονομίες για τους αγαπημένους μας ή τους φίλους μας – αγοράζοντας λουλούδια σε μια ιδιαίτερη στιγμή ή και όχι, ή κάνοντας κάτι που ξέρουμε ότι θα τους άρεσε – γινόμαστε και εμείς πιο ευτυχισμένοι, σύμφωνα με κάποιες νέες μελέτες. Και εμείς ερχόμαστε να το επιβεβαιώσουμε. Εγώ ειδικά, είμαι ο τύπος των δώρων. Λατρεύω να παίρνω δώρα και να κάνω εκπλήξεις. Όχι από εκείνες τις αναμενόμενες, απαραίτητα.

Μια εκδρομή έκπληξη. Δεν χρειάζεται να μείνετε στο πεντάστερο ξενοδοχείο, ούτε να επισκεφτείτε την Νέα Υόρκη (Ok, αν μπορείτε να το κάνετε, καλοδεχούμενο), αλλά το point είναι να πάρετε τον σύντροφό σας, για κάποιες ώρες μακριά από τη ρουτίνα και από ένα τυπικό 24ωρο. Το Λουτράκι είναι κοντά. Το Ναύπλιο επίσης. Για να μην αναφέρουμε τα δεκάδες ορεινά μικρά χωριά, που το χειμώνα είναι πανέμορφα.

Ένας ζεστός καφές ή μια ωραία μερίδα φαγητού, είναι ό,τι πρέπει για να τον εκπλήξετε ευχάριστα στη δουλειά. Κάπου ανάμεσα σε προθεσμίες, συμβόλαιο και τιμολόγια, μπορείτε να ξεκλέψετε είκοσι λεπτά για να φάτε μαζί ή να πιείτε έναν καφέ στα όρθια. Έτσι και θα αποκτήσετε ενέργεια για να συνεχίσετε και θα μπορέσετε να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί.

Μάθετε να ακούτε τον σύντροφό σας. Δώστε προσοχή σε αυτά που του αρέσουν και τον αποσυμφορίζουν. Ένας καινούργιος δίσκος, ένα βιβλίο που σκεφτήκατε πως θα του αρέσει, ή ακόμα και μια κούπα για να προσθέσει στην συλλογή του. Είναι μικρά πράγματα, που θα χαρίσουν πνοή στη σχέση σας. Γιατί ναι, οι σύντροφοί είναι και φίλοι.

Δοκιμάστε να κάνετε εσείς τις δουλειές του σπιτιού, που θεωρητικά έχουν κατανεμηθεί στον άλλον και κάντε του έκπληξη. Ο φεμινισμός μας δεν πρόκειται να βγάλει φτερά και να πετάξει αν σιδερώσουμε ένα πουκάμισο παραπάνω, ή αν θέλουμε τον σύντροφό μας να είναι καθαρός και περιποιημένος. Ούτε θα είσαστε λιγότερο άντρες, αν μαγειρέψετε μια μέρα για να της κάνετε έκπληξη όταν θα γυρίσει από τη δουλειά. Να θυμάστε πως και οι δυο σας, είσαστε εξίσου κουρασμένοι στο τέλος της ημέρας.

Τέλος, να κοιμάστε πάντα μαζί, το βράδυ. Βασικός νόμος και απαράβατος. Να λέτε πάντα καληνύχτα, ακόμα και αν έχετε τσακωθεί. Το κρεβάτι του ζευγαριού πρέπει να έχει πάντα και τα δυο μέλη του. Διαφορετικά, τα επίπεδα του εγωισμού σας είναι τόσο μεγάλα, που θα σας δημιουργήσουν τεράστιο πρόβλημα στο μέλλον.

 

You may also like