Οι ταινίες της εβδομάδας στα Village

Το πολυσυζητημένο θρίλερ, «The Snowman», με πρωταγωνιστές τον Michael Fassbender και τη Rebecca Ferguson, αρχίζει τις προβολές του πλάι στο έτερο διαφημισμένο «Battle of the Sexes», με την Emma Stone και τον Steve Carell. Οι επιλογές δεν τελειώνουν εδώ, αφού το «The Promise» και το «Magic Flute» του Royal Opera House κάνουν επίσης πρεμιέρα.

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ – Ο Χιονάνθρωπος (The Snowman)
Είδος ταινίας: Θρίλερ
Ηθοποιοί: Michael Fassbender, Rebecca Ferguson, Chloë Sevigny, Val Kilmer, J. K. Simmons
Ένα αγοράκι ξυπνά κι αναζητά τη μητέρα του. Το σπίτι άδειο. Στον κήπο ένας χιονάνθρωπος με το φουλάρι της μητέρας του τυλιγμένο στο λαιμό του. Ο συναισθηματικά ασταθής αστυνόμος Χάρι Χόλε και η ομάδα του ξεκινούν την έρευνα κι ανακαλύπτουν έναν ανησυχητικό αριθμό γυναικών που έχουν χαθεί στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων. Ένας serialkiller παίζει διεστραμμένα παιχνίδια στρατηγικής στην έδρα του και ο Χάρι Χόλε καλείται να μπει στο μυαλό του.

Η Μάχη των Φύλων (Battle of the Sexes)
Είδος ταινίας: Κοινωνική
Ηθοποιοί: Emma Stone, Steve Carell, Andrea Riseborough, Natalie Morales, Sarah Silverman, Bill Pullman, Alan Cumming
Ο συγκλονιστικός αγώνας τένις το 1973 ανάμεσα στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Μπίλι Τζιν Κινγκ (Έμμα Στόουν) και τον πρώην Πρωταθλητή και κατά συρροή γυναικά, Μπόμπι Ριγκς (Στιβ Καρέλ) έμεινε στην ιστορία ως η Μάχη των Φύλων κι έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή, οπτικοποιημένα αθλητικά event όλων των εποχών. Ο αγώνας έπιασε τον παλμό της εποχής και πυροδότησε μία παγκόσμια συζήτηση πάνω στο θέμα της ισότητας των φύλων, προωθώντας έτσι το φεμινιστικό κίνημα. Παγιδευμένοι μέσα στην παραζάλη των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, η Κινγκ και ο Ριγκς βρίσκονταν στα αντίθετα στρατόπεδα ενός δυαδικού επιχειρήματος αλλά, εκτός γηπέδου, ο καθένας έδινε πιο προσωπικές και πολύπλοκες μάχες. Με έναν υποστηρικτικό σύζυγο που την ωθούσε να διεκδικήσει τα δικαιώματά της για ίση αμοιβή, η άκρως ιδιωτική και κλειστή Κινγκ έδινε επίσης τη δική της μάχη με την σεξουαλικότητά της. Από την άλλη πλευρά, ο Ριγκς έπαιξε στα χαρτιά την κληρονομιά και τη φήμη του σε μία προσπάθεια να ξαναζήσει τις ένδοξες μέρες του παρελθόντος του. Μαζί, η Μπίλι και ο Μπόμπι υπηρέτησαν ένα πολιτιστικό θέαμα που δεν περιοριζόταν μόνο στα γήπεδα του τένις, αλλά πυροδοτούσε συζητήσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών σε υπνοδωμάτια και αίθουσες συνεδριάσεων σε όλο τον κόσμο.

Η Μεγάλη Υπόσχεση (The Promise)
Είδος ταινίας: Δράμα
Ηθοποιοί: Oscar Isaac, Charlotte Le Bon, Christian Bale
Ο Mάικλ, ένας εξαίρετος σπουδαστής ιατρικής (Oscar Isaac) συναντά την πανέμορφη δασκάλα χορού Άνα (Charlotte LeBon) στα τέλη του 1914. Η αρμένικη κληρονομιά τους θα τους φέρει κοντά, αλλά σύντομα εκείνος θα συγκρουστεί με την τωρινή αγάπη της Άνας (Christian  Bale), έναν Αμερικανό φωτοδημοσιογράφο, που είναι αποφασισμένος να εκθέσει όλη την αλήθεια για τη γενοκτονία των Αρμενίων. Όσο η Οθωμανική Αυτοκρατορία καταρρέει, τόσο πιο έντονα οι τρεις τους θα χρειαστεί να τιθασεύσουν τα πάθη τους, προκειμένου να σωθούν.

Royal Opera House: The Magic Flute
Είδος ταινίας: Παράσταση
Ηθοποιοί: Mauro Peter, Siobhan Stagg, Roderick Williams
Η ιστορία του “Μαγικού Αυλού” ξεκινά από τον Tamino έναν όμορφο, νέο πρίγκιπα με μία αποστολή – να σώσει την όμορφη Pamina. Ο Tamino ξεκινάει το ταξίδι του έχοντας μαζί έναν μαγικό αυλό και έναν πρόσχαρο φίλο, τον Papageno, και σύντομα θα βρεθεί στην αναζήτηση της αγάπης, του διαφωτισμού και της σοφίας.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις προβολές των ταινιών μπείτε στα Village.

You may also like