Η ζωή σε αριθμούς…

afdc6afae8bab2bdd806f06ec13d0da9Μελέτες έρχονται στο φως της δημοσιότητας καθημερινά και ομαδοποιούν συνήθειες, συμπεριφορές και γεγονότα σε κανόνες και γενικότερα συμπεράσματα για την υγεία, την ψυχολογία, την κοινωνία και εν τέλει τη ζωή…

Δείτε μερικά συμπεράσματα τα οποία σίγουρα αγνοούσατε μέχρι σήμερα.
– 3,4 χρόνια παραπάνω μπορεί να ζήσουν οι απαισιόδοξοι σε σχέση με τους αισιόδοξους συνομηλίκους τους, επισημαίνεται σε έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας.
– Στο 30% ανέρχεται το ποσοστό των γυναικών που μοιράζονται λεπτομέρειες της σεξουαλικής τους ζωής με φίλες.
– Το 74% των επιβατών αεροπορικών εταιρειών κάνουν κράτηση μέσω διαδικτύου.
– Κάθε ώρα που περνάμε μπροστά στην τηλεόραση σχετίζεται με μείωση του προσδόκιμου ζωής κατά 22’. Και αυτό γιατί συνδέεται με τον καθιστικό τρόπο ζωής και την συνακόλουθη τάση μας να τρώμε ανθυγιεινά τρόφιμα.
– Η λήψη σιδήρου βοηθά να μη νιώθουμε έντονα κόπωση και εξάντληση.
– Το 97% των γιατρών έχουν συνταγογραφήσει εικονικά φάρμακα στους ασθενείς τους, τουλάχιστον για μία φορά, σύμφωνα με έρευνα των πανεπιστημίων της Οξφόρδης και του Σαουθάμπτον.
– Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Human Reproduction, αν η μητέρα σου μπήκε στην εμμηνόπαυση πριν από την ηλικία των 45, είναι πιο πιθανό να έχεις χαμηλότερη παραγωγή ωαρίων στη δεκαετία των 20 και των 30. Επιπλέον, το άγχος είναι άλλος ένας παράγοντας που επηρεάζει την ικανότητα σύλληψης.
coffee– Η κατανάλωση περισσότερων των τριών φλιτζανιών με καφέ την ημέρα μπορεί να επιδεινώσει τον απλό πονοκέφαλο.

– Όσοι επιλέγουν να εντάξουν σε καθημερινή βάση το γιαούρτι στο διαιτολόγιό τους έχουν 31% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν υπέρταση και μικρότερες αυξήσεις στη συστολική πίεση.
– Το 95% των χρηστών smartphone ασχολούνται με το κινητό τους πριν φάνε, ενώ το 49% το θεωρούν απαραίτητο κομμάτι στις εξόδους τους.
– Το κόκκινο πιπέρι χάρη στην καψαϊκίνη που περιέχει ως βασικό συστατικό βοηθά δυναμικά στην καύση του λίπους και την καταστολή της όρεξης.
– Μέχρι το 2015 το 90% των εταιρειών θα προσφέρουν mobile check in.
– Έρευνα του πανεπιστημίου της Αλμπέρτα στον Καναδά οι άνθρωποι που εμφάνιζαν σοβαρή κατάθλιψη είχαν τέσσερις φορές πιο πολλές πιθανότητες να παρουσιάσουν πόνο στον αυχένα.

Πηγή:  περιοδικό shape

You may also like