ΥΛΙΚΑ:
 150 γραμμάρια αποξηραμένα noodles αυγών ή 250 γραμμάρια φρέσκα noodles αυγών
 3 σκελίδες σκόρδο
 1/2 κ. σ. λευκό πιπέρι
 100 γρ. στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κύβους
 100 γρ. γαρίδες, χωρίς κέλυφος και μισό-βρασμένες
 50 γραμμάρια λάχανο , κομμένο
 100 γρ. φύτρες φασολιών
 3 κρεμμυδάκια κοτσάνια , ψιλοκομμένα
 1 κοτσάνια κινέζικο σέλινο, ψιλοκομμένο , περισσότερο για γαρνίρισμα
 4 κουταλιές γλυκιά σάλτσα σόγιας
 150ml ζωμός κοτόπουλου
 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
 Ετοιμάστε τα  noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (υπολογίστε τον μισό χρόνο). Αλέστε το σκόρδο, candlenuts και πιπέρι χρησιμοποιώντας γουδί  ή μπλέντερ, μέχρι να πολτοποιηθούν.
 Βάλτε λάδι να ζεσταίνεται σε ένα γουόκ .  Ρίξτε τα μπαχαρικά με τα αρωματικά σε μέτρια φωτιά για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε το κοτόπουλο και τις γαρίδες . Ανακατέψτε με γρήγορους ρυθμούς με μία σπάτουλα . Προσθέστε τη γλυκιά σάλτσα σόγιας . Αναμείξτε καλά .
 Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλο στο wok . Ρίξτε το λάχανο . Μειώστε τη θερμοκρασία ελαφρώς και αφήστε τα να βράσουν , περίπου 2-3 λεπτά .
 Όταν μειωθούν τα υγρά , προσθέστε τα noodles . Δυναμώστε τη φωτιά σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία και περιμένετε να ετοιμαστούν και τα ζυμαρικά..
 Προσθέστε τις φύτρες φασολιών και τα ψιλοκομμένα λαχανικά . Αναμείξτε καλά .
Σερβίρετε τα Mie Goreng Java ζεστά . Γαρνίρετε με νιφάδες κρεμμυδιού και ψιλοκομμένο σέλινο στην κορυφή στο κάθε πιάτο.
Πηγή: εδώ
