Η μάχη της Lady Gaga με την ινομυαλγία σε ντοκιμαντέρ για τη ζωή της

Η star προωθεί την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση για μία πάθηση που ταλαιπωρεί το 3-6% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Η LadyGaga είναι ένα από τα πιο διάσημα ονόματα της παγκόσμιας showbiz, με μια καριέρα που, αν και εστιάζεται στο χώρο του τραγουδιού, περιλαμβάνει υποκριτική αλλά και ακτιβισμό. Ένα ντοκιμαντέρ, όμως, με όνομα «Gaga: Five Foot Two», αποτελεί το τελευταίο της κατόρθωμα, όπου η starανοίγεται και μοιράζεται με τον κόσμο τις πολύ ανθρώπινες, καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει στη ζωή της.

Η ταινία, που θα κυκλοφορήσει στις 22 Σεπτεμβρίου, ασχολείται με προσωπικά θέματα της τραγουδίστριας, όπως ο χωρισμός της από τον TaylorKinneyκαι η έχθρα της με τη Madonna, ενώ ιδιαίτερη σημασία δίνει στη μάχη της με την ινομυαλγία.

«Στο ντοκιμαντέρ μας η χρόνια ασθένεια και ο χρόνιος πόνος που αντιμετωπίζω είναι η ινομυαλγία και θέλω να βοηθήσω στην ευαισθητοποίηση για το θέμα και να έρθω σε επαφή με άτομα που την έχουν», είπε η Gagaστο λογαριασμό της στο Twitter.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η τραγουδίστρια αναφέρεται στο σύνδρομο που αντιμετωπίζει. Πριν από περίπου έναν χρόνο, είχε αναρτήσει μία φωτογραφία στο Instagram, στην οποία βρισκόταν στο νοσοκομείο κάνοντας μια θεραπεία για τον πόνο κι επαινούσε τις γυναίκες γιατρούς που έκαναν εξαιρετική δουλειά φροντίζοντάς την.

Η ινομυαλγία είναι μια χρόνια διαταραχή, που προσβάλλει το 3-6% του παγκόσμιου πληθυσμού και εμφανίζεται πιο συχνά στις γυναίκες. Στην Αμερική μόνο οι περιπτώσεις φτάνουν τα 5 εκατομμύρια. Ο ασθενής βιώνει έναν μυοσκελετικό πόνο, που συχνά είναι επίμονος και διάχυτος, ενώ, παράλληλα, μπορεί να νιώθει ένα συναίσθημα κούρασης και ψυχολογικά θέματα. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το σύνδρομο μεγεθύνει τα αισθήματα πόνου επηρεάζοντας τον τρόπο που ο εγκέφαλος επεξεργάζεται τα σήματα πόνου. Στα συμπτώματα περιλαμβάνονται: διαταραχές ύπνου, απώλεια μνήμης, άγχος, πονοκέφαλος, δυσμηνόρροια, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, κ.α.

You may also like