Η πεθερά μπορεί να σώσει τους άντρες από… διαζύγιο

Αν λάβουμε υπόψη μας τις μαρτυρίες της πλειοψηφίας των αντρών για ό,τι έχει να κάνει με την πεθερά τους, οι πιθανότητες να τα πηγαίνουν καλά είναι… μηδαμινές!

Αν όμως λάβουμε υπόψη μας τις συμβουλές των ψυχολόγων… ίσως θα έπρεπε να προσπαθήσουν περισσότερο να έχουν καλή σχέση με τη μαμά των συντρόφων τους!

Οι σύζυγοι που τα πηγαίνουν καλά με τις πεθερές τους έχουν 20% περισσότερες πιθανότητες να μην πάρουν διαζύγιο, αναφέρει νέα αμερικανική έρευνα.

Από την άλλη, οι γυναίκες που έχουν καλή σχέση με τα πεθερικά τους αυξάνουν κατά 20% τις πιθανότητες να χωρίσουν!
Σύμφωνα με τους ερευνητές οι γυναίκες που θέλουν να έχουν καλή σχέση με τα πεθερικά τους δυσκολεύονται να θέσουν όρια στη σχέση τους και με το πέρασμα των χρόνων μπορεί να αρχίσουν να αισθάνονται ότι εκείνοι «μπλέκονται» στη ζωή τους.

Οι άντρες όμως δε φαίνεται να μοιράζονται τα ίδια άγχη

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Κοινωνικών Ερευνών του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν μελέτησαν 373 ζευγάρια της ίδιας φυλής για διάστημα 26 χρόνων και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άντρες σύζυγοι που έκαναν προσπάθεια να διατηρούν καλή σχέση με την πεθερά τους είχαν περισσότερες πιθανότητες να παραμείνουν… παντρεμένοι.

Όταν ξεκίνησε η έρευνα –το 1986- όλα τα ζευγάρια ήταν ηλικίας 25 έως 37 ετών και στον πρώτο χρόνο του έγγαμου βίου τους.

Η επικεφαλής της έρευνας, καθηγήτρια ψυχολογίας, Dr Terri Orbuch επισημαίνει ότι είναι καλό οι άντρες να τα πηγαίνουν καλά με τα πεθερικά τους γιατί «αυτοί οι δεσμοί τον συνδέουν με τη γυναίκα του».

«Η κατάσταση είναι όμως εκ διαμέτρου αντίθετη στις γυναίκες. Επειδή οι σχέσεις τους είναι πολύ σημαντικές για εκείνες, η “ταυτότητά” τους ως συζύγου και μητέρας είναι κεντρικής σημασίας για την ύπαρξή τους. Ερμηνεύουν αυτά που λένε τα πεθερικά τους ως “παρεμβολή ή επέμβαση” στην ιδιότητά τους ως συζύγου και γονιού» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την Dr Orbuch οι γονείς αγοριών πρέπει να το έχουν αυτό υπόψη τους όταν γνωρίσουν τη «νύφη» τους και το γεγονός ότι εκείνη μπορεί να είναι πολύ «ευαίσθητη» με τις παρεμβάσεις τους.

Οι γυναίκες -σύζυγοι από την πλευρά τους θα πρέπει να μοιράζονται πληροφορίες για το γάμο τους, έτσι όλοι να σέβονται τα όρια που υπάρχουν, ενώ οι άντρες θα πρέπει να συμπεριφέρονται στα πεθερικά τους σαν να είναι πολύ σημαντικοί και ιδιαίτεροι στη ζωή τους, είπε ακόμη.

 

 Πηγή: http://www.newsbeast.gr

You may also like