Η πιο εύκολη & νόστιμη carbonara … ever

Ναι, δεν είναι νηστίσιμη συνταγή… Αν νηστεύετε κρατήστε την γι’ αργότερα, αν όχι ΠΡΕΠΕΙ να την δοκιμάσετε άμεσα!

Θα χρειαστείτε…

  • 500 γρ. μακαρόνια (κατά προτίμηση λιγκουίνι)
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 300 γρ. μπέικον, μπορείτε να βρείτε έτοιμο κομμένο σε κύβους+ συσκευασμένο στο super market
  • 5 κρόκους
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι
  • μισό φλυτζάνι γάλα

Βράζουμε σε μία κατσαρόλα τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. (την ώρα που βράζουν ρίχνουμε μία κ.σ αλάτι και τον κύβο λαχανικών)
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κομμένο σε κύβους μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τους κρόκους, το γάλα και ανακατεύουμε με ένα πηρούνι.
Προσθέτουμε με μία κουτάλα 150 ml από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια, την παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σουρώνουμε τα λιγκουίνι, προσθέτουμε το μπέικον και ανακατεύουμε. Είναι σημαντικό να έχουμε τα μακαρόνια ζεστά όταν τα ανακατέψουμε με τη σάλτσα. Με αυτόν τον τρόπο θα ψηθούν οι κρόκοι.
Ρίχνουμε τα ζεστά μακαρόνια μέσα στη σάλτσα με τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε με flakes παρμεζάνας, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελαιόλαδο.

Η συνταγή έχει ως βάση τις οδηγίες του Άκη Πετρετζίκη.

You may also like