Η προταση για DVD: Ο Πληροφοριοδότης (The Departed)


Ο Μπίλι Κόστιγκαν (Leonardo DiCaprio) κι ο Κόλιν Σάλιβαν (Matt Damon) έχουν δύο κοινά. Πρώτον, είναι και οι δύο αστυνομικοί. Δεύτερον, δουλεύουν κι οι δύο υπό κάλυψη. Με τη διαφορά πως ο Κόλιν είναι «βαλτός» στην αστυνομία για χάρη του αρχηγού της Ιρλανδικής Μαφίας στη Βοστόνη, Φρανκ Κοστέλλο (Jack Nicholson), ενώ ο Μπίλι μπήκε στη συμμορία του Κοστέλο για να σταματήσει τη δράση της. Τα πράγματα, όμως περιπλέκονται όταν κάποιος, ο οποίος είναι στη μέση των δύο στρατοπέδων, παρέχει πληροφορίες οι οποίες απειλούν να ξεσκεπάσουν το Μπίλι και τον Κόλιν. Έτσι ξεκινάει ένα κυνηγητό, όπου ο καθένας προσπαθεί να σωθεί.

Ο Martin Scorsese σκηνοθετεί μία εξαιρετική αστυνομική ιστορία, γεμάτη μυστήριο και σασπένς. Απεικονίζει με μαεστρία την επιρροή που έχει ο μυστικός ρόλος στη ζωή του κάθε ήρωα και κατά πόσο αυτός τους ωθεί πολλές φορές στα όριά τους. Οι σκηνές δράσης είναι καταιγιστικές, χωρίς η ταινία να «πνίγεται» από ξέφρενες καταδιώξεις με αμάξια ή συνεχείς πυροβολισμούς κατά τη διάρκειά της. Άλλωστε σκοπός του Scorsese ποτέ δεν ήταν να εντυπωσιάσει το θεατή με καταιγισμό από sound και visual effects. Από την ταινία δεν πρέπει να παραλειφθεί επίσης ένα δυνατό καστ ηθοποιών.

Ο Jack Nicholson στο ρόλο του «κακού» είναι μοναδικός – βλέπεις, έχει εκείνο το βλέμμα και το χαμόγελο του «τρελού» που σε πείθει πως αν δεν ήταν ηθοποιός, θα μπορούσε όντως να είναι αρχιμαφιόζος. Τέλος οι Leonardo DiCaprio και Matt Damon νομίζω πως όσο μεγαλώνουν αποδεικνύουν πως έχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες σε σχέση μ’ εκείνες που τους είχαμε γνωρίσει. Ειδικά ο DiCaprio φαίνεται πως έχει αφήσει πίσω του την εποχή του Jack Dawson του «Τιτανικού» που έκανε τα κοριτσάκια να «σπαράζουν».

Πρωταγωνιστούν: Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson, Martin Sheen, Alec Baldwin κ.α.

You may also like