Η συγκλονιστική ταινία που θα δώσει το Oscar στην Angelina Jolie, από τη Ν.Σχοινά

UnbrokenΠρόκειται για μία από τις ωραιότερες γυναίκες στον κόσμο που τη γνωρίσαμε μέσα από τους ρόλους της στη μεγάλη οθόνη σε δημοφιλείς ταινίες και στο πλάι άλλων μεγάλων ονομάτων του αμερικάνικου κινηματογράφου. Αυτήν τη φορά, όμως, η μεταξύ άλλων Πρέσβειρα Καλής Θέλησης, σεναριογράφος και συγγραφέας, Angelina Jolie, δε θα τιμηθεί για την ερμηνεία της αλλά για τη δεύτερη εξαιρετική της δουλειά ως σκηνοθέτης στην ταινία «Unbroken» των αδερφών Coen.Είναι ήδη η επικρατούσα πριν καν βγουν όλες οι υπόλοιπες υποψηφιότητες.

Η ταινία μάς παρουσιάζει την πραγματική ιστορία του Louis Zamperini, του Ολυμπιακού δρομέα που κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που ήταν αιχμάλωτος πολέμου και επέζησε. Το 2010 σε ηλικία 93 ετών έγραψε ένα βιβλίο στο οποίο κατέγραψε τις εμπειρίες του και πάνω σε αυτό στήθηκε όλη η ταινία, με τον JackO’Connell στο ρόλο του Zamperini.
Η ζωή του Zamperini κάθε άλλο παρά συνηθισμένη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Η συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς του Βερολίνου το 1936 κέντρισε την προσοχή του Χίτλερ που επέμεινε για προσωπική συνάντηση. Το 1941 ενεγράφη στις Αεροπορικές Δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών και το 1943 το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε έπεσε στον ωκεανό σκοτώνοντας 8 από τους 11 επιβαίνοντες. Ο Zamperini με δύο επιζήσαντες (ο τρίτος πέθανε την 33η μέρα), μετά από 47 μέρες με επιθέσεις καρχαριών και βομβαρδισμούς έφτασαν στα Marshall Island, όπου και αιχμαλωτίστηκαν από τον Ιαπωνικό στόλο. Εκεί βασανίστηκε από έναν μετέπειτα καταζητούμενο κακοποιό, Mutsuhiro Watanabe.

Η ταινία κάνει το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στις 25 Δεκεμβρίου στην Αμερική ενώ επίσημη ημερομηνία για την Ελλάδα δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί.

Δείτε το trailer:

You may also like