Η beauty editor Εύη Τσανάκα βρήκε τις καλύτερες σπιτικές μάσκες μαλλιών με λάδι καρύδας

Οι πιο αποτελεσματικές μάσκες μαλλιών, που υπόσχονται θαυματουργά αποτελέσματα, είναι συνήθως απίστευτα δαπανηρές. Αυτό όμως που δεν θέλουν οι εταιρείες να γνωρίζουμε, είναι πως η περιποίηση των μαλλιών μπορεί να γίνει εξίσου καλά και σωστά και στο μπάνιο του σπιτιού μας. Εξοικονομήστε χρήματα λοιπόν, κρατώντας τα χημικά μακριά από τα μαλλιά σας, επιστρέφοντας στο σπιτικό beauty care. Έτσι την επόμενη φορά που τα μαλλιά σας, θα εκπέμψουν SOS ενυδάτωσης, δεν θα χρειάζεται να σκεφτείτε πόσο θα σας κοστίσει. Και σε αυτή μας την προσπάθεια, έχουμε σύμμαχο το λάδι καρύδας.

Οι μάσκες μαλλιών με καρύδα, έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα, δεδομένης της ικανότητάς τους να διεισδύουν στον άξονα των μαλλιών (χάρη στο λαυρικό οξύ), να επιδιορθώνουν τη ζημιά και να ενυδατώνουν τη τρίχα σε βάθος, αφήνοντας τη κόμη σας λαμπερή, μετά από τη φθορά του ήλιου, της θάλασσας και του χλωρίου.

Διαβάστε παρακάτω μερικές απλές σπιτικές συνταγές για μάσκες μαλλιών με κύριο συστατικό το λάδι καρύδας. Απλώστε σε νωπά μαλλιά και αφήστε να δράσουν για περίπου μισή ώρα.

1. Περιποιηθείτε τα μαλλιά σας φυσικά με αυτό το πλούσιο μείγμα από αβοκάντο, λάδι καρύδας και αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου. Τα λάδια από το αβοκάντο και την καρύδα θα λειτουργήσουν ευεργετικά και θα ενυδατώσουν τα μαλλιά σας, ενώ το δεντρολίβανο θα προσθέσει λάμψη.

2. Αναμείξτε το λάδι καρύδας, το shea butter και το αργανέλαιο σ’ένα ομοιόμορφο μείγμα, που θα τονώσει το κρανίο σας. Κάντε μασάζ και αφήστε το για 20 λεπτά. Η αύξηση της διέγερσης δεν θα λειτουργήσει μόνο υπέρ της ενυδάτωσης των μαλλιών σας, αλλά θα βοηθήσει και στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης.

3. Εάν ο χρόνος που έχετε στη διάθεσή σας είναι ελάχιστος, εφαρμόστε το λάδι καρύδας κατευθείαν στα μαλλιά σας με ένταση στις άκρες, και κρατήστε τα όλο το βράδυ. Δεν θα τα ενυδατώσει τόσο πολύ όσο οι άλλες μάσκες, αλλά θα αφήσει μια ωραία λάμψη.

4. Μάσκα με λάδι καρύδας και μέλι: Για αυτή τη συνταγή, απλώς ρίχνουμε το μέλι και το λάδι καρύδας σε ένα τηγάνι και το θερμαίνουμε ελάχιστα μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει τόσο ώστε να παραμείνει χλιαρό και στη συνέχεια χωρίστε τα μαλλιά σας και εφαρμόστε. Κάντε μασάζ με τα δάχτυλά σας και αφήστε το για περίπου 20 λεπτά πριν το ξεπλύνετε.

You may also like