Οι διακοπές που όλοι χρειαζόμαστε…

Υπάρχουν μέρες που δεν προλαβαίνεις να ανασάνεις. Υποχρεώσεις σε σχέση με το σπίτι, με τη δουλειά, με τους φίλους… και μετά να διαχειριστείς όλα αυτά τα συναισθήματα και τις σκέψεις που σε τρελαίνουν και πρέπει να τις βάλεις κι αυτές σε τάξη.

Είναι από τις μέρες που θαυμάζω τη δύναμη της γυναίκας …η οποία κάνει καθημερινά τεράστια προσπάθεια να τα προλάβει όλα, και συνήθως δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση. Γιατί οι άνδρες έχουν συνηθίσει σε μία κατάσταση σπίτι τους- με τη μανούλα τους- και θέλουν να συνεχιστεί και στο καινούργιο σπίτι… Κι αν τους πεις να μαζέψουν έστω τα πράγματά τους ποια είναι η απάντηση;  “Ε, αφού μαζεύεις τα δικά σου, δυο ντουλάπια πιο πέρα είναι και τα δικά μου!” Φυσικά εσύ, ως μία σύγχρονη Μαίρη Παναγιωταρά, έχεις βάλει τα πλυντήρια, έχεις μαζέψει τα ρούχα, πιθανότατα να τα έχεις σιδερώσει κιόλας κι έχεις τακτοποιήσει τα των παιδιών, του σπιτιού και τα δικά σου!

Αλλά αυτά φαντάζομαι είναι στην καθημερινότητα σου… είτε είσαι παντρεμένη είτε σε σχέση… πάντα υπάρχει κάποιος (ακόμα και στη δουλειά) για τον οποίο «φορτώνεσαι» τις δικές του “υποχρεώσεις”…

Πριν από λίγες εβδομάδες είχα γράψει στο bovary.gr, γιατί κάθε μαμά χρειάζεται διακοπές. Υποστήριζα ότι εφόσον μας δίνεται η δυνατότητα πρέπει να δίνουμε τα παιδιά λίγο σε γονείς, να πηγαίνουν κατασκήνωση, ώστε να βρούμε λίγο χρόνο για τον εαυτό μας, για τη σχέση μας. Χωρίς τύψεις… κι έτσι μπορούμε να γίνουμε καλύτερες μαμάδες, γιατί όταν γυρίσουν θα μας έχουν λείψει, θα έχουμε πάρει δυνάμεις και θα έχουμε περισσότερη διάθεση και κουράγιο να κάνουμε πράγματα μαζί τους που θα περάσουμε όλοι καλά.

Όμως χρειαζόμαστε διακοπές και από άλλες καταστάσεις… όπως από την ρουτίνα της δουλειάς! Αλλά αυτό είναι δεδομένο… ευτυχώς οι περισσότεροι μπορούμε να εκμεταλλευτούμε μερικές μέρες μακριά από το γραφείο. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει εξοχικό ή η οικονομική δυνατότητα για πολλά-πολλά, ας κάνουμε κάτι μέσα στην πόλη! Καλή διάθεση να υπάρχει να “σπάσουμε” τη ρουτίνα… αν και νομίζω ότι μόνο η ιδέα ότι δεν υπάρχει ξυπνητήρι, βοηθά να χαμογελάσουμε λίγο.

Δεν θα μιλήσω για τις σχέσεις που δημιουργούν δυσαρέσκεια και μας δημιουργούν ανασφάλειες, γιατί από αυτές παίρνουμε μόνιμη άδεια και κρατάμε αποστάσεις! Ποιος χρειάζεται τοξικούς και ματαιόδοξους ανθρώπους στην ζωή του; Κανείς…

Ας απολαύσουμε λοιπόν τις διακοπές μας… κι ας ζήσουμε αξέχαστες στιγμές (κι ας είναι μικρές, φτάνει να είναι με τους ανθρώπους που έχουμε στην καρδιά μας ). Μαυρίστε, χαμογελάστε, φάτε με όρεξη και εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες που σας δίνονται για να περάσετε ένα -όσο γίνεται- ανέμελο καλοκαίρι.

Εμείς θα είμαστε εδώ…

 

 

 

 

 

Περιμένουμε τις δικές σας ιστορίες….Εμείς το μόνο που θέλουμε από εσάς είναι να μιλάτε για εμάς….
Να μπαίνει κόσμος να μας διαβάζει και να μας στέλνει ιδέες για νέες έρευνες και ιστορίες!
Πείτε μας ποιόν θέλετε να γνωρίσετε καλύτερα, ποιες συνταγές θέλετε να μάθετε, ποια μυστικά ομορφιάς
θέλετε να σας αποκαλύψουμε, για ποια δίαιτα χρειάζεστε πληροφορίες και ποιόν τομέα της ψυχολογίας θέλετε να αναλύσουμε!

Μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για το δικό σας site!

Υ.Γ1. Μπορείτε να μας γράφετε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας, αλλά και τις δικές σας ιστορίες στο προσωπικό μου mail  katerina_manta@hotmail.com

Επίσης μπορείτε να μας ακολουθείτε στους λογαριασμούς μας στα social media:

twitter : @k-maggr,
instagram ως @thekmagazine
facebook:  k-mag.gr στο http://www.facebook.com/kmaggr

You may also like