Η Hungry Girl in Athens προτείνει: “Ατομικά κέικ με μέλι”

Πλέον το έμαθα καλά και το εμπέδωσα. Η ζαχαροπλαστική θέλει μεζούρα και η φόρμα βουτύρωμα. Με αυτές τις αρχές θα προχωρήσω και θα αφήσω την επανάσταση για αργότερα. Εάν, όμως, συνεχίσω να πειραματίζομαι με κέικ και γλυκά, ο δρόμος δε θα είναι στρωμένος με χαμηλά λιπαρά, η εκδίκηση της χοληστερίνης θα κάνει σύντομα την εμφάνισή της στις οθόνες μας και εγώ θα χρειαστεί να αρχίσω τους πειραματισμούς και με δίαιτες. Μετά από μία ενδελεχή ενδοσκόπηση, αποφάσισα ότι οι δίαιτες με θλίβουν. Κι όταν θλίβομαι χάνω το σκέρτσο μου. Μόνο το σκέρτσο μου, βέβαια, γιατί κιλά δε χάνω σχεδόν ποτέ. Το σημερινό σύνθημα, λοιπόν, είναι «Κάτω οι δίαιτες». Ναι, ναι, δεν τρελάθηκα. Και μη νομίζετε, έφτασε και στα δικά μου αυτιά η φήμη ότι έρχεται το καλοκαίρι. Αλλά έχω πάρει τα μέτρα μου. Φέτος το καλοκαίρι στις παραλίες, λανσάρουμε το σκέρτσο ως νέο trend και αποσπάμε την προσοχή.

Έχουμε και λέμε, λοιπόν. Θέλουμε κάτι γλυκό και υγιεινό συγχρόνως! Οπότε τι καλύτερο από το να αντικαταστήσουμε τη ζάχαρη με μέλι;

Αυτά. Μη περιμένετε άλλα. I rest my case. Αυτό είναι το σημείο που χειροκροτάτε. Διότι μη τολμήσει κανένας να αγγίξει το βούτυρο! Το βούτυρο μένει ως έχει κι αν χρειαστεί θα βάλω το σώμα μου ασπίδα για να το προστατεύσω, θα το κάνω. Γίνομαι πολύ επιθετική όταν απειλείται το φαΐ μου, μη με βλέπετε έτσι πράα.

Αυτά τα μικρά κέικ, είναι σαν μπουκίτσες ενός πλήρους μεσογειακού πρωινού. Μέλι, βούτυρο, αυγό, πορτοκάλι….αξίζει να τα δοκιμάσετε!

10419981_10203652104404115_8018286410613985677_nΥλικά (για 8 ατομικά κέικ) :

· 125 γρ. μέλι
· 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
· ½ συσκευασία βούτυρο
· 1 αυγό
• ξύσμα από 1 πορτοκάλι
· Σταγόνες κουβερτούρας, για πασπάλισμα

Οδηγίες:

· Με μιξεράκι χτυπάμε το μέλι και το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν ένα πηχτό μείγμα.
· Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε λίγο ακόμα με το μίξερ να ενσωματωθεί πλήρως στο μείγμα μας.
· Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι στο μείγμα μας και ανακατεύουμε με μια κουτάλα, κατά προτίμηση ξύλινη, μέχρι να ξαναομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
· Γεμίζουμε 8 βουτυρωμένα ατομικά φορμάκια για muffins μέχρι τη μέση και τα πασπαλίζουμε με σταγόνες κουβερτούρας.
· Σε προθερμασμένο στους 170 βαθμούς φούρνο, ψήνουμε τα κεκάκια μας για 15’. Τα τελευταία λεπτά τα παρατηρούμε συνεχώς γιατί από τη στιγμή που αρχίζει να ροδίζει η επιφάνεια, θα πρέπει να βγουν σε μισό λεπτό.
· Αφήστε τα να κρυώσουν καλά και βγάλτε τα προσεχτικά από τα φορμάκια. Εγώ χρησιμοποίησα ένα κουταλάκι.

Περισσότερα για την Hungry Girl in Athens, μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ

You may also like