Η Hungry Girl in Athens προτείνει: “Σοκολατένια τάρτα με κρέμα αμυγδάλου castilioni”

10346452_10203761157090364_7009429618617475872_nΑς είμαστε ειλικρινείς, και σε ποιον δεν αρέσει η κρέμα αμυγδάλου; Έτσι παχύρρευστη και αρωματική, να μην θες να την μοιραστείς με καμία άλλη γεύση παρά μόνο να βουτάς το κουταλάκι στο βαζάκι και να την απολαμβάνεις σκέτη, γλυκιά που λιγώνει, μέχρι να κάνουν την εμφάνιση τους οι πρώτες ενοχές…ή η  δίψα! Δεν σας κρύβω ότι δεν έχω φτιάξει ποτέ δική μου κρέμα αμυγδάλου αν και συχνά στριφογυρνάει στο μυαλό μου η ιδέα, μιας και έχω ήδη φανταστεί μέσα στο μυαλό μου ένα σωρό συνταγές που θα μπορούσαν να απογειωθούν γευστικά με μια νότα αμύγδαλου!

Βέβαια, τις περισσότερες από αυτές τις ιδέες τις έχω συλλάβει ενώ στην ατμόσφαιρα πλανάται μια εσάνς αμυγδαλέλαιου, αγαπημένο άρωμα, αλλά είναι γνωστό ότι ο λιχούδης ο άνθρωπος όλα τα ερεθίσματα που δέχεται από το περιβάλλον τα μεταφράζει μέσω μίας από τις πέντε αισθήσεις, της γεύσης!

Όπως και να ‘χει, όλες αυτές οι ιδέες μπήκαν στο χρονοντούλαπο χωρίς να προλάβουν να γνωρίσουν τη δόξα που τους αναλογεί, δηλαδή τους ικανοποιημένους ουρανίσκους, αφού ούτε εύκολο είναι να βρεις κρέμα αμυγδάλου χωρίς συντηρητικά στο εμπόριο ούτε εγώ έπαιρνα την απόφαση να το τολμήσω. Όλα αυτά, βέβαια, μέχρι προσφάτως που μπήκε στη ζωή μου η Castilioni. Κρητικής προέλευσης η Castilioni, θέλετε κι άλλα; Προϊόντα αγνά, φτιαγμένα με μεράκι και βαθιά γνώση της ελληνικής γης, συσκευασμένα χωρίς συντηρητικά και έτοιμα να ταξιδέψουν σε όλη την Ελλάδα. Στην αρχή μου πήρε λίγο καιρό να σταματήσω να τρώω όλα τα προϊόντα σκέτα από τα βαζάκια αλλά ήταν να μη αρχίσω να τα ενσωματώνω στη μαγειρική μου. Τώρα, λοιπόν, που άδειασε το βαζάκι με τη κρέμα αμυγδάλου μήπως έχετε καμμιά ιδέα και για την κρέμα φουντουκιού που φιγουράρει στο ράφι μου;

Υλικά

Για τη βάση:

100 gr. κουβερτούρα
100 gr. βούτυρο
300 gr. μπισκότα τύπου digestive

Για την γέμιση:
500gr. mascarpone
3 αυγά
3 κρόκους αυγών
100 gr. λευκή ζάχαρη
125ml κρέμα γάλακτος
200gr. έτοιμη κρέμα αμυγδάλου Castilioni (link)
50 gr. σταγόνες σοκολάτας

10445947_10203761157130365_4056608193221629085_nΕκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C.

Σε μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο και τη κουβερτούρα ενώ, παράλληλα, χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα μας να γίνουν σχεδόν σκόνη. Απομακρύνουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά της βάσης μέχρι να γίνουν μία εύπλαστη ζύμη, την οποία απλώνουμε σε στρογγυλό ταψάκι για τάρτες. Με ιδιαίτερη προσοχή χρησιμοποιούμε τα δάχτυλα μας για να απλωθεί ομοιόμορφα η ζύμη μας σε πάχος περίπου 0,5 εκατοστού.

Ψήνουμε τη βάση της τάρτας για 15’ στο φούρνο και όσο η βάση μας ψήνεται, χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά της γέμισης για 4’-5’ προσθέτοντας της σταγόνες σοκολάτας το τελευταίο λεπτό.

Περιχύνουμε τη βάση της τάρτας με τη γέμιση και ψήνουμε στο φούρνο για ακόμα 40’. Αφού περάσουν τα 40’ βγάζουμε την τάρτα μας από το φούρνο, την αφήνουμε λίγο έξω να κρυώσει και στην συνέχεια την τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες πριν την κόψουμε ώστε να δέσουν τα υλικά.

Τα προϊόντα Castilioni μπορείτε να τα βρείτε εδώ, http://mygreekproduct.com και στο επίσημο site www.castilioni.com

Περισσότερα για την Hungry Girl in Athens, μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ

You may also like