Η Nike λανσάρει την πρώτη επώνυμη hijab για αθλήτριες


               Ο αθλητισμός δε γνωρίζει σύνορα, σωστά; Κι επιτρέψτε μου να συμπληρώσω πως δεν πρέπει σ’ αυτόν να γίνεται και πολιτισμικός διαχωρισμός βάσει θρησκείας, σωστά; Γι’ αυτό κι η Nike αποφασίζει με ένα νέο προϊόν να στηρίξει τις γυναίκες που επιθυμούν να ξεχωρίσουν στον αθλητισμό παρά τους περιορισμούς της κουλτούρας τους. Ο λόγος για την πρώτη hijab σχεδιασμένη για τις ανάγκες αθλητριών που ζουν στη Μέση Ανατολή, την οποία η Nike σχεδίαζε το 2017 και πλέον κυκλοφορεί σε όλη την υφήλιο.

               Η hijab αποτελείται από ένα ελαφρύ ύφασμα με μικρές τρύπες προκειμένου να επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει, ενώ φτάνει και στο απαραίτητο μήκος ώστε να εξακολουθεί να καλύπτει την απαραίτητη επιφάνεια σώματος ακόμη και μετά από μία έντονη αθλητική δραστηριότητα.

               Αν και η αθλητική hijab δεν είναικ κάτι καινούριο για τις μουσουλμάνες αθλήτριες, η Nike είναι το πρώτο επώνυμο brand που έχει εντάξει στις συλλογές της το συγκεκριμένο κομμάτι. Για την παρουσίαση της hijab, η Nike επέλεξε την Zahra Lari, η οποία μάλιστα ήταν η πρώτη αθλήτρια καλλιτεχνικού πατινάζ που εκπροσωπούσε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σε διεθνή διοργάνωση, κι η είδηση είχε ως επί το πλείστον θετική απήχηση.

              

               Μένει τώρα να διαπιστώσουμε αν θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Nike και τα άλλα brands.

You may also like