Ιρλανδέζικο με λουκάνικα και πατάτες

ΥΛΙΚΑ:
1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
2 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
6 λουκάνικα Κοζάκικα με πάπρικα
4 μεγάλες πατάτες κομμένες σε φέτες
1/4 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 1/4 κούπα ζωμός λαχανικών
αλάτι και πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ.

Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε για 6 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τσιγαρίζουμε για ένα λεπτό και τέλος ρίχνουμε και την γαλοπούλα. Βγάζουμε το μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε τα λουκάνικα στο τηγάνι και τα ψήνουμε για 6 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Τοποθετούμε τις πατάτες στην βάση του πυρέξ. Από πάνω απλώνουμε το μείγμα με το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το θυμάρι.

Ρίχνουμε από πάνω τον ζωμό λαχανικών και βάζουμε και τα λουκάνικα. Βάζουμε το πυρέξ σε χαμηλή θέση στον φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα.

Πηγή: http://www.cooktherapy.gr

You may also like